Galaxy Note 9 geruchten over accucapaciteit en schermdiagonaal

Diep uit de onderbuik van het Chinese internet borrelen mogelijke specificaties van de Galaxy Note 9 op. Zou heeft het toestel mogelijk een 6,4 inch scherm, en een accucapaciteit van 3850 of zelfs 4000 mAh.

Het duurt nog even voor Samsung de Galaxy Note 9 zal onthullen. Maar je weet hoe het gaat in het roddelcircuit: geen gebrek aan speculatie. Soms duikt er zelfs concrete informatie op, die vaak niet, en soms wel betrouwbaar zal blijken. In welke categorie de nieuwe informatie over de volgende Note valt zal pas op termijn blijken.

Galaxy Note 9 accucapaciteit en schermdiagonaal

Een tijdje terug wisten wij al te bevestigen dat de Galaxy Note 9 qua design niet veel afwijkt van zijn voorganger. Het scherm krijgt een beeldverhouding van 18,5:9, oftewel het is eenzelfde ‘Infinity display' dat we kennen van de Galaxy Note 8. Echter, mogelijk zal hij een fractie groeien ten opzichte van het scherm van dat toestel. Een Chinese roddelaar die het soms bij het rechte eind heeft speculeert dat de Note 9 een 6,4 inch display krijgt.

Een andere beruchte geruchtenmakelaar uit hetzelfde land meldt dat de Galaxy Note 9 een accucapaciteit zal hebben van 3850 of zelfs 4000 mAh. Dat zou een fikse sprong vooruit zijn ten opzichte van de 3300 mAh die in de Note 8 te vinden is. Het zou tevens de eerste keer zijn sinds het Galaxy Note 7 accudebacle dat Samsung het weer aandurft een grote batterij in een nieuwe telefoon te stoppen.

Wie wil kan op basis van het bovenstaande nog verder speculeren. Een grotere accu en een groter scherm kunnen wijzen op een grotere behuizing – of op een efficiënter van componenten. Mogelijk zijn de schermranden kleiner, óf nog interessanter: zit de vingerafdruksensor in het scherm, waar hij minder ruimte in beslag neemt en dus meer plaats overlaat voor een grote batterij. Echter, bij dit soort speculatie passen ook begrippen als ‘glad ijs', ‘koffiedik kijken' en ‘korreltje zout'.

Release

Echte zekerheid over alle specs en details van de Galaxy Note 9 krijgen we pas als Samsung het toestel officieel onthuld. Dát dit gaat gebeuren weten we al sinds de Zuid-Koreanen de naam van het toestel lieten vastleggen. Vermoedelijk zal het wel weer ergens in augustus gaan gebeuren, waarna de echte release van de Galaxy Note 9 in september volgt.

Wil jij van ons een mailtje ontvangen zodra de Galaxy Note 9 daadwerkelijk in Nederland arriveert? Meld je dan aan voor onze notificatieservice: