Galaxy J6 gecertificeerd met Android 8.0 Oreo, komt ook naar Nederland

Zowel de aankomende Galaxy J4 als de Galaxy J6 hebben hun Wi-Fi certificatie gekregen. Zoals verwacht draaien beide toestellen op Android 8.0 Oreo. De J6 komt waarschijnlijk ook in Nederland op de markt, zo kwamen wij te weten.

De Galaxy J-serie uit 2017

Er zitten heel wat nieuwe Galaxy telefoons in de pijpleiding. Naar Nederland komen onder meer de nog niet onthulde Galaxy A6 en de Galaxy J8. Maar we verwachten – in ieder geval ergens ter wereld – ook nog een Galayx J4 en J6. Van beide toestellen ontdekten wij enige tijd terug al dat Samsung eraan werkt. En nu zijn ze een stap dichter bij de lancering, getuige hun Wi-Fi certificaties.

Galaxy J4 en J6 met Android 8.0 Oreo

Uit eerder opgedoken informatie weten we al dat Samsung de Galaxy J4 en de J6 testte met Android 8.0 aan boord. Deze informatie wordt nog eens bevestigd in de Wi-Fi certificaties die nu van beide toestellen bij de Wi-Fi Alliance te vinden zijn (PDF en PDF). Bovendien zien we van de J6 nog eens bevestigd dat deze ook in een dual-SIM versie te koop zal zijn.

Zowel de Galaxy J4 als de J6 is voorzien van bescheiden hardware. De eerste heeft Samsung's Exynos 7570 soc met 2GB RAM, terwijl de laatste de (iets) snellere Exynos 7870 heeft en dezelfde hoeveelheid werkgeheugen. Verdere details ontbreken nog. Van de Galaxy J6 werd al bevestigd dat het toestel inderdaad die naam zal krijgen – van de J4 weten we dit nog niet helemaal zeker (maar het lijkt wel logisch).

Galaxy J6 in Nederland

In 2017 bracht Samsung hier nog de Galaxy J3, J5 en J7 (2017) uit. Een vergelijkbare serie zien we dit jaar niet – althans, niet in Nederland. Wel verwachten we hier de lancering en release van de Galaxy J8 en de J8 Plus. Van die modellen konden we al bevestigen dat ze ook naar Nederland komen. Dit lijkt vooralsnog niet het geval voor de Galaxy J4, maar wel voor de J6. Voor dat toestel is sinds kort wél Nederlandse software in ontwikkeling. Dit blijkt uit onze informatie. Een Nederlandse release voor het toestel behoort dus tot de mogelijkheden. Hopelijk komen we op korte termijn hierover meer te weten.