Gear S3 update verbetert accuduur, Bluetooth verbinding, fixt bugs

Als je een Gear S3 hebt, kun je vanaf nu een nieuwe update installeren. De nieuwe firmware zorgt onder meer voor een langere accuduur.

Eind vorig jaar bracht de update naar Tizen 3.0 een hand vol nieuwe mogelijkheden naar de Gear S3. De update die vanaf nu beschikbaar is in Nederland is een stukje meer bescheiden.

Gear S3 update

En zo staat dus de bijna 39MB grote update klaar met firmwareversie R760XXU2CRC3 (Frontier) danwel R770XXU2CRC3 (Classic). Uit de informatie van de update zelf blijkt onder meer dat het batterijverbruik verbeterd wordt. Ook de Bluetooth verbinding en de stabiliteit worden verbeterd – op welke manier en waarom wordt niet erg duidelijk, verder. Natuurlijk zijn ook nog de nodige bugreparaties van de partij, die ook niet verder toegelicht worden.

Je kunt de update installeren als je op je telefoon naar de Samsung Gear app gaat. Kies Info Gear en tik op Gear-software bijwerken om de update te downloaden en installeren. Als de app nog niet aangeeft dat een update beschikbaar is, kies je Updates handmatig downloaden. De update is beschikbaar op de Frontier en Classic varianten van de Gear S3.

Heb jij de update al op jouw Gear S3 geïnstalleerd? Ben je nog meer veranderingen/vernieuwingen tegengekomen?

(Dank voor de heads up, Henk!)

Lees de reacties (4)

  • Ik heb hem zojuist geïnstalleerd. Batterij net opgeladen. Kijken of ik de 4 dagen batterijduur kan aantikken.

  • Ik kon eerder rond de 4 dgn redden met mijn watch en nu kom ik niet verder dan 2,5 dag. Dus in mijn beleving is het minder geworden.

    Of iemand moet weten waar dit aan ligt.

Gerelateerde artikelen