Samsung Galaxy S9 foto’s tonen vertrouwd design

Het werd langzaam toch wel een beetje tijd voor een paar goede foto's van de Samsung Galaxy S9. En daar zijn ze dan, van voor- en achterkant.

We zagen de laatste tijd al een stortvloed aan afbeeldingen van de aankomende Galaxy S9. Hoe het toestel eruit ziet weten we dus al wel zo'n beetje. Toch dook er nog niet veel goed fotomateriaal op. Tot nu, welteverstaan.

Galaxy S9 foto's

Waar anders dan op het Chinese Weibo duiken de foto's op. We zien de Galaxy S9 in glimmend zwart. Het opstartscherm laat weinig twijfel over welke telefoon we hier zien. Opvallend detail: onder het Samsung Galaxy S9 logo zien we nu de toevoeging ‘Secured by Knox‘. Samsung benadrukt de eigen beveiliging, ook al maakt deze sinds enige tijd uit ook deel uit van het Android besturingssysteem zelf.

Verder is ook duidelijk dat het hier om de 5,8 inch Galaxy S9 gaat, en niet om de 6,2 inch Galaxy S9 Plus. Achterop het gekiekte toestel prijkt een enkele camera. Daaronder is natuurlijk de vingerafdruksensor te zien. Onder de volumetoetsen zit de Bixby knop, die maar weinig zullen willen gebruiken.

Verder lijkt de Galaxy S9 natuurlijk als twee druppels water op de Galaxy S8, met zijn dual-edge Infinity design. Voor een vernieuw(en)d design hoe je het toestel straks dus niet te kopen. Wel significant is de snelheidswinst van de hardware. En naar verluid is zelfs de enkele camera van de S9 zonder Plus een behoorlijke stap vooruit ten opzichte van de camera van de Galaxy S8. Dat belooft dus wel wat – zeker voor de S9 Plus, die wél een dual camera setup heeft, die onder meer optische zoom mogelijk maakt (denk: Galaxy Note 8).

Release

Eerder vandaag meldden we nog dat de vermoedelijke releasedatum van de Galaxy S9 bevestigd lijkt: pakweg 16 maart. Maar eerst vindt aanstaande zondag natuurlijk de officiële lancering plaats, waarna de pre-order periode waarschijnlijk direct van start gaat. Wij verwachten dat de Galaxy S9 een adviesprijs krijgt van € 899,-, terwijl de S9 Plus zelfs € 999,- gaat kosten.

Wil je van ons een bericht krijgen wanneer de toestellen in Nederland arriveren? Schrijf je dan in voor onze notificatieservice:

[newsletters_subscribe list=”9″]

(via)