Samsung’s Knox beveiliging wordt onderdeel van Android

Meer en meer tekenen de eerste grote gevolgen zich af van de deal die Google en Samsung begin 2014 sloten. Vanavond, tijdens Google’s I/O evenement, werd bekend dat Samsung’s Knox beveiligingssysteem deel gaat uitmaken van de volgende grote Android update.

samsung-knox-android-l-beveiliging Samsung's Knox beveiliging wordt onderdeel van Android

Hiermee zal Knox – of tenminste, een belangrijk deel van de technologie ervan – geen exclusieve feature meer zijn van Samsung’s Galaxy toestellen. Vanaf de volgende versie van Google’s Android besturingssysteem – de ‘L’ versie, zogezegd – zal Knox dus in álle Android apparaten voor de mogelijkheid zorgen om privé en zakelijke informatie gescheiden te houden.

Samsung geeft hiermee de veiligheid van het complete Android For Work programma een flinke boost, wat het systeem veel aantrekkelijker maakt voor onder meer zakelijke gebruikers.

Vanuit Google’s perspectief is dit natuurlijk alles behalve onlogisch. Knox ís door het Amerikaanse ministerie van defensie al goedgekeurd, en het verkreeg ook de extreem strenge common criteria certificatie.

De nieuwe versie van de Android besturingssysteem – voor het gemak nu nog even ‘L’ genaamd – werd vanavond al getoond tijdens Google I/O, en brengt flinke vernieuwingen in onder meer de gebruikersinterface met zich mee. Pas vanaf de herfst wordt deze op de eerste smartphones verwacht.

Galaxy deal tips

Praat mee