Samsung Galaxy A8 (2018) review: premium mid-ranger doet bijna alles goed

In zijn eentje vormt de Samsung Galaxy A8 (2018) dit jaar de A-serie, althans, hier in Nederland. Het toestel moet dus heel wat balletjes hoog houden, in zijn eentje. Lukt dit? We hebben ‘m de laatste tijd flink aan de tand gevoeld.

samsung-galaxy-a8-2018-9-1024x768 Samsung Galaxy A8 (2018) review: premium mid-ranger doet bijna alles goed

Vorig jaar schroefde Samsung de adviesprijs van haar Galaxy S topmodellen op. En dit jaar is ook de Galaxy A8 (2018) de duurste Galaxy A die Samsung ooit uitbracht. Daarvoor moet de telefoon dus heel wat te bieden hebben, om ‘m zijn prijs waard te maken. En om maar met de deur in huis te vallen: de A8 laat inderdaad maar weinig steken vallen – en zeker minder dan voorgaande Galaxy A modellen

Galaxy A8 (2018) review: conclusies

We vatten onze belangrijkste observaties eerst samen, zoals je inmiddels van ons gewend bent. De Galaxy A8 (2018) valt positief op door

  • het compacte, waterbestendige design,
  • het mooie, grote 5,6 inch AMOLED scherm,
  • de complete software en uitgebreide feature-set,
  • de solide camera’s,
  • en de lange accuduur.

Natuurlijk zijn er ook minpuntjes:

  • het is nog wachten op Android 8.0 Oreo,
  • en de virtuele home toets zou drukgevoelig mogen zijn (maar is het niet).

Al met al weet de Galaxy A8 (2018) dus een hele hoop noten te raken. Het blijft jammer dat Samsung ook dit keer haar nieuwe A-telefoon zonder de nieuwste versie van het Android OS lanceert. Echter, wie voorbij het versienummertje van het besturingssysteem kijkt, zal maar weinig missen. Wij denken zelfs dat dit de Galaxy van 2018 zal zijn met de beste prijs-kwaliteit-verhouding. Alleen als je echt een topcamera wilt is het de moeite om naar de Galaxy S serie te gluren. Meer weten? Lees dan de complete Galaxy A8 (2018) review!

Aanbiedingen

Wil jij de Galaxy A8 (2018) kopen? Vergelijk dan alle aanbiedingen met abonnnement, of check hieronder direct de beste deals per provider en de prijzen voor een los toestel:

Galaxy deal tips

Reacties

Praat mee