Foto toont Samsung Galaxy S9 verpakking: stereo speakers, f/1.5 diafragma

Een foto van de verpakking van de Samsung Galaxy S9 toont een aantal interessante details. We zien een lijstje met specs, met daarop: stereo speakers, en een ‘Super Speed’ en ‘Super Slow-no’ camera.

samsung-galaxy-s9-verpakking-specs Foto toont Samsung Galaxy S9 verpakking: stereo speakers, f/1.5 diafragma

Allereerst: neem wat volgt met een korreltje zout of twee. Foto’s van verpakkingen van aankomende smartphones bleken in het verleden vaker fake dan echt. Dat gezegd hebbende: als de bovenstaande foto nep is, is het wel heel erg goed gedaan. En zo zien we dus een lijstje met eigenschappen van de Galaxy S9, met daarop een aantal interessante puntjes.

Galaxy S9 verpakking: stereo speakers, f/1.5 diafragma

De foto van de Galaxy S9 ‘retail box’ is op Reddit opgedoken. De doos vermeldt een aantal voorspelbare specs, zoals de schermdiagonaal van 5,8 inch (5,6 inch als je de afgeronde hoeken meetelt). Vervolgens staan er twee camerafeatures: Super Speed Dual Pixel en Super Slow-mo. Het eerste slaat vermoedelijk op een nog sneller scherpstellende uitvoering van Samsung’s dual pixel camerasensor. En Super Slow-mo kan bevestigen dat het toestel inderdaad video kan opnemen met bijna 1000 frames per seconde.

Minstens net zo interessant is de – vermoedelijk variabele – f/1.5-f/2.4 diafragma, die dus nog een stuk groter is dan de f/1,7 lensopening van de Galaxy S8. Het gebrek aan dual camera wordt in ieder geval gecompenseerd door een lens die heel veel licht kan opvangen. Dat de 5,8 inch Galaxy S9 een werkgeheugen krijgt van 4GB wisten we stiekem al. Het grotere 6GB RAM blijft kennelijk inderdaad voorbehouden aan de 6,2 inch Galaxy S9 Plus.

Het feit dat de Galaxy S9 stereo speakers zou krijgen is in feite ook niet nieuw. Maar dat gerucht deed al zo vaak de ronde over toekomstige Galaxy telefoons, dat we deze bijna automatisch niet erg serieus nemen. Als deze foto echt is, lijkt het met de Galaxy S9 dan toch gaan gebeuren. En dat is goed nieuws voor iedereen die soms ook graag zonder koptelefoon dingen kijkt/speelt/doet.

Verder zien we nog inkoppers als 64GB interne opslag, een irisscanner, en het feit dat de behuizing van de Galaxy S9 IP68 waterbestendig en stofdicht is. Ter vergelijking zijn dit de doosjes van de Galaxy S8 en Note 8:

galaxy-note-8-s8-box-doos-1024x671 Foto toont Samsung Galaxy S9 verpakking: stereo speakers, f/1.5 diafragma

Onthulling, release, prijs

Eerder deze week zagen we al bevestigd dat Samsung de Galaxy S9 eind februari in Barcelona zal onthullen. Wanneer de echte release daarna volgt is nog niet helemaal duidelijk. Wij gaan er vanuit dat je de Galaxy S9 en S9 Plus eind maart of begin april daadwerkelijk kunt kopen, als beginnen de pre-orders natuurlijk al eerder. Hoeveel de Galaxy S9 moet gaan kosten is nog niet bekend. Met de huidige trend van steeds duurdere wordende topsmartphones verwachten we hier geen grote meevallers – of het moet zijn dat de S9 en S9 Plus in ieder geval niet duurder worden dan de S8 en S8 Plus in 2017 (dus: respectievelijk € 799,- en € 899,-).

Wil jij van ons een mailtje ontvangen wanneer de Galaxy S9 in Nederland arriveert? Meldt je dan aan voor onze notificatieservice:

Galaxy deal tips

Reacties

  1. schenkie zegt

    jammer dat het waarschijnlijk 4 gb geheugen wordt maar er komt een nieuwe processor in die sneller en zuiniger is dus dat er maar 4 gb in zit merk je niet denk.

Praat mee