Introductiedatum Samsung Galaxy S9 bevestigd door chef

Niemand minder de baas van Samsung Mobile heeft de datum bevestigd voor de lancering van de Galaxy S9. Deze vindt volgende maand in Barcelona plaats.

samsung-galaxy-s9-renders-accu-1024x599 Introductiedatum Samsung Galaxy S9 bevestigd door chef

Galaxy S9 volgens eerder opgedoken renders

Er is de laatste maanden druk gespeculeerd over de datum waarop Samsung de Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus zal onthullen. Eerdere geruchten over een lancering tijdens het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona zijn nu bevestigd.

Galaxy S9 introductie

De man die aan het hoofd staat van Samsung Mobile gaf gisteren tijdens de Consumer Electronics Show in Las Vegas een persconferentie. Dongjin Koh liet daar weten dat de Galaxy S9 inderdaad tijdens het MWC aan de wereld getoond zal gaan worden. Deze beurs vindt vanaf 26 februari in Barcelona plaats, en was al vaak het toneel van belangrijke productlanceringen van Samsung.

Het is ook dan, dat Samsung de precieze releasedatum van de Galaxy S9 bekend zal maken, aldus ZDNet. Als we eerdere berichten mogen geloven zullen de nieuwe S9 modellen mogelijk al eind maart in de winkels liggen – maar het kan ook goed begin april worden, natuurlijk.

Specificaties

Dankzij allerhande opgedoken informatie zijn de meeste Galaxy S9 specificaties en eigenschappen wel bekend. Het toestel bouwt qua design voort op de Galaxy S8. Hooguit zijn de randen langs het ‘Infinity’ scherm nog wat smaller. En net als bij de S8 komt de Galaxy S9 in een 5,8 inch uitvoering, en in een 6,2 inch S9 Plus-variant.

De kleinere van de twee krijgt vermoedelijk één enkele camera aan de achterkant en 4GB werkgeheugen, De grotere S9 Plus krijgt een dual camera, én 6GB RAM. Beide uitvoeringen zullen hier in Europa en Nederland uitgerust zijn met Samsung’s nieuwe Exynos 9810 processor., die tot twee keer zo snel is als de chip in de Galaxy S8.

Wijzelf bevestigden onlangs dat de telefoon bij release op Android 8.0 zal draaien, en dat het een geheel vernieuwde DeX Pad accessoire meekrijgt. De vingerafdruksensor zit onder de cameramodule, waardoor hij beter bereikbaar is dan op de Galaxy S8. Op dat toestel zit hij er naast. Hoewel er over een eventuele adviesprijs nog niks bekend is, kun je de Galaxy S9 straks in het zwart, blauw, goud en paars kopen.

Galaxy S9 Mini

Wie hoopt dat Samsung straks ook een Galaxy S9 Mini zal lanceren moet nog verder geduld hebben. Ondanks eerdere geruchten, ontbreekt van dit toestel vooralsnog ieder spoor. De kans dat een eventuele S9 Mini tegelijk met de grotere toestelvarianten gelanceerd zal worden lijkt op dit moment nihil. Als er al een dergelijke toestelversie komt is dit pas later in het jaar. Dat neemt niet weg dat Samsung’s A-serie tot nu toe alleen bestaat uit de 5,6 inch Galaxy A8 (2018). Een compactere Galaxy ontbreekt voorlopig nog in Samsung’s productaanbod van 2018.

Reminder

Wil jij van ons een berichtje ontvangen wanneer de Galaxy S9 in Nederland arriveert? Schrijf je dan in voor onze releasenotificatie:

Galaxy deal tips

Reacties

Praat mee