Samsung Galaxy Note 8 december update brengt nieuwe features (26-12: unbranded nu)

Vrij vlot na de vorige update krijgt de Samsung Galaxy Note 8 nu ook de december update. Deze brengt tevens wat toffe nieuwe of betere features met zich mee. De update is vanaf nu beschikbaar op alle toestelversies: unbranded en Vodafone en T-Mobile branded. Voor de laatste was de update, in soberder vorm, eerder al beschikbaar.

galaxy-note-8-review-conclusie-1024x768 Samsung Galaxy Note 8 december update brengt nieuwe features (26-12: unbranded nu)

Het hek is, zo lijkt het, van de dam. De november update voor de Note 8 was er eerder al, en nu volgt dus ook de update voor december. Het gaat om een flinke update die een nieuwere beveiligingspatch brengt, én een hand vol nieuwe snufjes. Op T-Mobile’s Note 8 is echter alleen de beveiligingspatch aanwezig.

Galaxy Note 8 december update

Toen de Galaxy Note 8 na lang wachten eindelijk de november update kreeg, spraken we de hoop uit dat Samsung het toestel echt maandelijks van updates zou gaan voorzien. Tevens misten wij in die update nog een nieuwe feature: Veilige Wi-Fi, die elders ter wereld werd uitgerold naar het toestel. De december update voor de unbranded en Vodafone branded Note 8 haalt het allemaal in.

Firmwareversie N950FXXU2BQKG komt in de vorm van een meer dan 820MB groot pakket. Spaar je databundel dus, en download ‘m alleen via een Wi-Fi verbinding. T-Mobile’s toestel kreeg een tijdje terug al een update naar firmwareversie N950FXXS2AQL2.

Veilige Wi-Fi: ingebouwde VPN

Naast de nieuwste beveiligspatch van december voegt de update dus de Veilige Wi-Fi functie toe. Dit is in feite een ingebouwde VPN verbinding, waarmee je je dataverkeer kan afschermen tegen meesnuffelende diensten. Veilige Wi-Fi is gratis te gebruiken, maar dan kun je er maandelijks maximaal 250MB data mee versturen. Voor € 0,99 kun je ‘m een etmaal lang onbeperkt gebruiken, en voor € 1,99 is hij de hele maand onbegrensd.

Je vindt Veilige Wi-Fi na installatie van de update als je via Instellingen naar Verbindingen gaat. Tik op Wi-Fi, en kies rechtsboven voor Geavanceerd. Je komt daar nu de nieuwe optie Veilige Wi-Fi tegen. Kies deze om ‘m in te stellen en/of een premium versie te activeren.

Live focus

Wie na de update de Live Focus functie van Note 8 camera checkt, komt een bijgeschaafde interface tegen. De camera app geeft nu duidelijker aan of je wel of geen Live Focus foto kunt maken. Ook is de minimale afstand tot het voorwerp dat je wilt fotograferen nu wat minder strict: één tot anderhalve meter.

Beschikbaarheid

De Galaxy Note 8 december update is inmiddels beschikbaar voor branded – bij een provider gekochte – en unbranded toestellen. Als jouw telefoon ‘m niet vanzelf begint te downloaden kun je ook dit ook handmatig doen. Ga via je Instellingen menu naar het kopje Software-update, en kies helemaal bovenaan de optie Updates handmatig downloaden.

Heb jij deze update al op jouw Note 8 geïnstalleerd? Wat ben jij zoal aan veranderingen of vernieuwingen tegen gekomen? Laat het ons hieronder weten!

(Dank aan o.a. Marciano!)

Galaxy deal tips

Reacties

Praat mee