Tweede iteratie Android 8.0 Orea (beta) voor Galaxy S8 beschikbaar

Ongeveer een week geleden werd de eerste iteratie van de Android 8.0 Orea beta beschikbaar gemaakt voor de die-hard techneuten in Zuid-Korea, het Verenigd Koninkrijk en Noord-Amerika. De beta is beschikbaar voor alle Galaxy S8- en S8 Plus-toestellen in de eerder genoemde regio’s.

Dit weekend hebben we via Sammobile vernomen dat de tweede iteratie van de Orea 8.0 Beta ondertussen is vrijgegeven door Samsung. Het gaat hier om versienummer G950FXXU1ZQK4 die een aantal veranderingen en updates met zich meebrengt

Tweede iteratie Oreo Beta

In de changelog van de nieuwste update staan een aantal veranderingen vermeld ten opzichte van de vorige versie waaronder:

  • de oktober security patch van Android
  • stabielere Dex-modus
  • stabielere Launcher
  • nieuwe clock-syles voor het lock-screen en always-on-display
  • gebruikers kunnen nu de transparency van notificaties aanpassen
  • verder nog een reeks aan ‘kleine’ bug-fixes waar geen details bij vermeld staan

De software-info op de screenshots hieronder laat echter nog wel de security patch van september zien terwijl de changelog van de nieuwste Oreo beta expliciet vermeld dat we te maken hebben met de oktober patch. Hoogstwaarschijnlijk is dit een ‘visueel’ foutje van de nieuwste update.

Samsung heeft vooralsnog niets laten weten over wanneer andere regio’s mee kunnen doen met de Oreo beta. Dit betekend ook dat we helaas nog geen idee hebben over wanneer de officiële Android 8.0 Oreo update beschikbaar zal zijn voor de S8 en S8 Plus, maar iets zegt ons dat we hier dit jaar niet meer op hoeven te rekenen.

(via)

Beste Galaxy S8 en S8+ deals per provider

Praat mee