Samsung Galaxy S7 november update met Krack fix van start

De Samsung Galaxy S7 begint aan de beveiligingsupdate van de maand november. Op dit moment is de update beschikbaar op de unbranded S7 en S7 Edge.

Voor de Nederlandse Galaxy S7 en S7 Edge staat een nieuwe update klaar. Het is de eerste Galaxy in ons land die aan de nieuwe beveiligingsupdate van de maand november begint.

Galaxy S7 november update

Op de Galaxy S7 (Edge) kun je nu de nieuwe firmwareversie G930FXXS1DQK1 (respectievelijk G935FXXS1DQK1) downloaden. De bescheiden update van nog geen 20MB brengt in feite maar één ding naar het toestel: de beveiligingspatch van de maand november. En dat is geen onbelangrijke.

De november patch bevat namelijk de fix die de Krack WPA2 kwetsbaarheid dichtmetselt. Dit is eeen zwakke plek in de beveiliging van Wi-Fi verbindingen die wereldwijd een enorme hoeveelheid apparaten – niet alleen smartphones – treft. Met de novemberpatch wordt deze op Android telefoons, waaronder Galaxy's, gerepareerd.

Naast de Krack-fix noemt Samsung zelf zoals altijd de gebruikelijke prestatieverbeteringen en bugreparaties. Om welke verbeteringen en reparaties het precies gaat wordt nooit verder toegelicht.

Op het moment van schrijven is de november patch alleen beschikbaar op de unbranded Galaxy S7 en S7 Edge. Het toestel begint in principe vanzelf met downloaden. Echter, als je wilt kun je ‘m ook een handje helpen. Ga in de Instellingen naar Software-update, en tik boven in het menu op Updates handmatig downloaden.

We gaan er vanuit dat branded toestellen die bij Vodafone of T-Mobile gekocht zijn de komende tijd ook deze update krijgen. Hetzelfde geldt natuurlijk ook voor alle andere Galaxy telefoons die maandelijks van de nieuwe patches worden voorzien. Onder andere de Galaxy Note 8 hinkelt inmiddels flink achteraan, maar ook voor de Galaxy S8 en S8 Plus verwachten we de patch ieder moment.

(Dank, Sandor, Garland, en alle anderen!)

Lees de reacties (14)

1 2 3