Samsung Galaxy A3 (2017) review: bijna de Galaxy S7 Mini

Vorig jaar was de kleinste telefoon in Samsung’s A serie tevens de saaiste. Dit jaar is dat absoluut niet meer zo. Sterker nog: de Galaxy A3 (2017) laat zien dat de ontwikkelingen rond betaalbare Galaxy telefoons niet eerder zo interessant waren – aldus onze review.

galaxy-a3-2017-review-achterkant Samsung Galaxy A3 (2017) review: bijna de Galaxy S7 Mini

Nadat je pas al onze Galaxy A5 (2017) review kon lezen, is het nu de beurt aan zijn kleinere broer, de Galaxy A3 (2017). En in tegenstelling tot vorig jaar, is de A3 dit keer misschien wel de interessantere smartphone van de twee – als Samsung ‘m Galaxy S7 Mini had genoemd hadden we het ook begrepen. Zoals je misschien wel van ons gewend bent, vallen we eerst met de deur, en de conclusies, in huis:

De Galaxy A3 (2017) valt positief op door…

  • de compacte, waterbestendige behuizing,
  • het mooie AMOLED scherm,
  • de accuduur,
  • de vingerscanner,
  • en de complete software met features zoals Veilige map, AOD.

Jammer is…

  • dat de camera’s wat tegenvallen,
  • er geen notificatie-LED is,
  • en dat Android Nougat pas later dit jaar komt.

Dankzij dit alles is de Galaxy A3 (2017) wat ons betreft nu al winnaar van de titel Galaxy-met-de-beste-prijskwaliteit-verhouding van dit jaar. De achtergronden van de bovenstaande conclusies lees je natuurlijke in de volledige Galaxy A3 (2017) review.

Heb je interesse? Check dan de aanbiedingen voor een Galaxy A3 (2017) met abonnement, of voor een losse Galaxy A3 (2017). Hieronder vind je snel en simpel de beste deals per provider:

Beste Galaxy A3 (2017) deals per provider

Praat mee