Galaxy J3 (2016) krijgt beveiligingspatch augustus, Blueborne fix

Samsung rolt sinds dit weekend voor de Galaxy J3 (2016) een nieuwe firmwareupdate uit. Deze brengt een nieuwere beveiligingspatch naar het toestel, en fixt het Blueborne lek.

vergelijking-samsung-galaxy-j1-2016-versus-galaxy-j3-2016-verschillen-1 Galaxy J3 (2016) krijgt beveiligingspatch augustus, Blueborne fix

Menig apparaat met Bluetooth verbinding bleek onlangs een kwetsbare plek in de beveiliging te hebben. Veel Galaxy apparaten kregen al een update met een fix hiervoor, en nu dus ook de Galaxy J3 uit 2016. Tevens arriveert een nieuwere beveiligingspatch.

Galaxy J3 (2016) update augustus

Op de Galaxy J3 (2016) arriveert dus een 150MB grote update naar firmwareversie J320FNXXU0AQI2. Deze firmware dateert uit september, maar brengt de beveiligingspatch tot en met die van de maand augustus. Ook alle voorgaande patches sinds de vorige update voor het toestel worden uiteraard geïnstalleerd.

En dan is er dus de fix voor het Blueborne probleem. Als je na de update de Blueborne Vulnerability scanner app (HIER in de Play Store) draait, zie je dat het toestel veilig is. Hoera, dus, wat dat betreft.

Minder tof, is dat de J3 (2016) nog steeds op Android 5.1.1 Lollipop draait. Hier gaat ook geen verandering meer in komen. Elders ter wereld werd de J3 nog wel voorzien van Android 6.0.1 Marshmallow. En een Amerikaanse toestelvariant krijgt nu zelfs Android 7.0 Nougat. Het grote verschil is natuurlijk de hardware van binnen. De naam en het design verhullen dat het hier om fundamenteel verschillende toestellen gaat. Echter, dat neemt niet weg dat de J3 (2016) qua Android ondersteuning hoge ogen gooit – en dat terwijl de J5 (2016) en J7 (2016) het op dat gebied wel goed doen.

Tenminste laat de update van vandaag zien dat de Galaxy J3 (2016) danwel geen grote update van Android zelf krijgt, maar de beveiliging houdt Samsung gelukkig wel bij.

Beste Galaxy J3 (2016) deals per provider

Reacties

  1. Rick zegt

    vind zelf het een zeer slechte zaak dat Samsung de J3 2016 op 5.0.1 laat, toen ze hem destijds uitbrachten op lollipop was al erg maar dan ook nog laten hangen op software uit 2014!!!! toen de j3 2016 uitkwam was het al 1.5 jaar oud en dit toestel wordt anno okt 2017 nog steeds als nieuwe verkocht en aangeboden bij contracten. pfff je zal er nog eens 2 jaar mee moeten doen…..

    • Erik zegt

      De Tab E (4.4.4) en tab A 7 inch (5.1.1) worden ook nog steeds verkocht voor prijzen boven de 100 euro. Doordat het interne geheugen van deze apparaten 8gb is, zul je nooit genoeg ruimte hebben voor de update. De Tab E heeft al maanden geen beveiligingsupdate gehad, en is over het algemeen een erg traag apparaat.

Praat mee