Samsung publiceert details beveiligingsupdate september

Het is alweer september. En dus maakt Samsung informatie bekend over de inhoud van de aanstaande beveiligingsupdate van deze maand.

Met het einde van de zomer, en de Galaxy Note 8, komt ook een grote redesign van Samsung security blog. Of, in feite, een design, want van enige vormgeving van in het verleden geen sprake. In ieder geval komen we nu dus ook de details te weten van de aankomende beveiligingspatch.

Samsung beveiligingsupdate september

Een paar dagen na Google zelf, licht ook Samsung de nieuwe security patch van deze maand toe. In het pakket aanwezig zijn, zo concluderen wij, fixes voor 46 CVE's – common vulnerabilities and exposures – die door Google voor het Android OS zijn uitgebracht. Om precies te zijn zou Google er 67 hebben uitgerold, maar 12 stuks werden door Samsung zelf al in eerdere patches aangeboden. Bovendien zijn er negen fixes die geen betrekking hebben op Samsung telefoons.

Daarnaast hebben de Zuid-Koreanen voor hun eigen software nog eens 12 fixes aan de patch toegevoegd. Deze dichten onder meer zwakke plekken in de email app, en in S Voice.

Overigens kan de totale inhoud van beveiligingsupdates verschillen per toestel. Niet alle Galaxy's krijgen de patches iedere maand, waardoor sommige updates die in een klap meerdere patches meebrengen. Afgaande op Samsung normale updateschema, komt de beveiligingspatch van september in ieder geval naar deze toestellen:

Waarschijnlijk arriveert hij later deze maand ook op andere toestellen. Echter, omdat die niet allemaal maandelijks de patches krijgen is het lastiger te voorspellen welke dit precies zullen zijn.

Uiteraard melden wij het als de september update op de verschillende Nederlandse toestellen arriveert. Krijgt jouw toestel een nieuwe update, en vind je er nog niks over op GalaxyClub? Dan horen wij dat graag. Bijvoorbaat dank!

Gerelateerde artikelen