Galaxy S8 (Plus) tip: update Youtube en kijk HDR video

Net voor het weekend duikt er nog een leuke tip op voor iedereen met een Galaxy S8 of Galaxy S8 Plus. Als je de YouTube app update naar de nieuwste versie, kun je HDR video’s kijken in hun volle glorie.

galaxy-s8-hdr-video-youtube Galaxy S8 (Plus) tip: update Youtube en kijk HDR video

Eerder deze week kwamen we te weten dat de Galaxy Note 8 HDR weergave in Netflix ondersteund. Maar ook de Galaxy S8 (Plus) is Mobile HDR gecertificeerd. Dat wil zeggen: ook dat toestel kan in theorie HDR video weergeven op het grote AMOLED scherm. Maar dan moet dit wel mogelijk worden gemaakt. Een belangrijke videoapp doet dit vanaf nu.

YouTube HDR nu op de Galaxy S8

Als je de YouTube app op jouw Galaxy S8 (Plus) update naar de nieuwste versie – 12.34.55 – dan kun je daarna HDR video’s kijken. In volle glorie, wel te verstaan, met HDR als weergave stand. Als jouw toestel apps vanzelf update, is dit misschien al gebeurd. Anders zoek je in de Play Store de YouTube app, om het handmatig te doen.

galaxy-s8-video-1440p60-hdr-youtube Galaxy S8 (Plus) tip: update Youtube en kijk HDR video

Na het updaten moet je dan nog wel op zoek naar HDR video’s, uiteraard. Gewoon zoeken op ‘HDR’ brengt je een eind op weg. Echter, er zijn een hoop video’s met de term in de titel die in feite geen HDR kwaliteit bieden. Tik op de drie puntjes rechtsboven in beeld, en je ziet of een video echt HDR is. Of je gaat gewoon naar – bijvoorbeeld – The HDR Channel en kijkt daar alvast je ogen uit. Of je checkt dit fijne stukje natuurschoon:

(via)

Beste Galaxy S8 en S8+ deals per provider

Reacties

Praat mee