Update brengt augustus patch en Blueborne fix voor Galaxy J5 (2016)

Vandaag krijgt de Galaxy J5 (2016) een update met een nieuwe beveiligingspatch. Ook het Blueborne lek wordt gedicht.

De Galaxy J5 (2016) had relatief recent nog de beveiligingspatch van juli gekregen. Een update die vanaf vandaag beschikbaar komt brengt de patch van de maand augustus naar het toestel. En dat is niet alles.

Galaxy J5 (2016) Blueborne fix

Firmwareversie J510FNXXS2AQI4 voor de J5 (2016) is een firmware uit september. Echter, het is de security patch van augustus die geinstalleerd wordt – net als op alle Galaxy apparaten die deze week een update kregen. Na het downloaden en uitvoeren van de update is het Blueborne lek in de Bluetooth verbinding dicht getimmerd. Je kunt dit eventueel zelf checken met de Blueborne Vulnerability Scanner.

Voor de rest is dit geen grote update. Het wachten is tenslotte op de start van de grote sprong naar Android Nougat. We previewden Android 7.0 al op de Galaxy J7 (2016). Echter, het lijkt erop dat de J5 (2016) straks zelfs een update naar Android 7.1.1 gaat krijgen. Daarmee werd het toestel al getest, tenslotte. Nu blijkt, dat dit geen gekke anomalie was. Sommige andere Galaxy apparaten die de Nougat update relatief laat krijgen, gaan tenslotte ook direct naar Android versie 7.1.1.

Zover is het natuurlijk nog niet. Voor nu is de Bluetooth verbinding van de telefoon in ieder geval weer veilig. Wanneer de Nougat update voor de J5 (2016) op gang komt, lees je het uiteraard hier op GalaxyClub.

Lees de reacties (6)

  • Vreemd dat deze update hier speciaal benoemd wordt, terwijl die van de J5 2017 gisteren al beschikbaar was en helemaal niet wordt vermeld.

    • Ik heb het gecheckt, maar voor de Nederlandse J5 (2017) is de update nog niet beschikbaar op Samsung's updateserver. Kan het toevallig zijn dat jouw toestel oorspronkelijk ergens anders vandaag komt?

  • Da's wel interessante info dan, ik zal eens kijken welke versie ik heb. Het is wel een duo sim variant trouwens, misschien dat dat ook nog scheelt.
    Ik heb Baseband versie J530FXXU1AQI3 en niveau android beveiligingspatch is 1 augustus 2017, kun je daar iets mee?

    • Ik zie dat bijv de Poolse toestelversie al wel die versie heeft. Als je in de telefoonapp *#1234# invoert, welke code staat er dan achter CSC?

Gerelateerde artikelen