Netflix HDR kijken kan op de Galaxy Note 8

Netflix HDR is slechts beschikbaar op een hand vol smartphones. Eentje daarvan is de Galaxy Note 8, zo blijkt uit Netflix' eigen informatie.

Eerder dit jaar werd de Galaxy S8 gelanceerd met Mobile HDR Premium certificatie. Dit is natuurlijk erg tof, maar een van de meest gebruikte videodiensten – Netflix – ondersteunt de standaard nog niet. Althans, niet op dat toestel. Op Netflix' eigen lijstje met ondersteunde smartphones prijkt nu wel een andere Galaxy.

Galaxy Note 8 Netflix HDR kijken

Dit kort lijstje bevat onder meer LG's nieuwe V30, Sony's Xperia XZ1 en XZ Premium, én de Galaxy Note 8. Dit betekent dat je, mits je de nieuwste versie van de Netflix app installeert, op dat toestel films kunt kijken in HDR. HDR, voor de goede orde, wil zeggen High Dynamic Range. Het bereik in helderheid is bij zulk videomateriaal extra groot, zodat er minder verloren gaat in de ‘donkere delen' van het beeld.

Overigens laat de Nederlandse versie van Netflix' ondersteuningspagina de Galaxy Note 8 nog niet zien. Echter, omdat de net onthulde V30 daar wel al op prijkt, gaan we er stiekem vanuit dat ook de Note 8 hier spoedig zal volgen.

Tot nu toe kon je Netflix HDR vooral kijken op allerhande tv's, die met de standaard overweg kunnen. Compatibiliteit met mobiele apparaten komt alleen de laatste tijd stukje bij beetje op gang. Daarbij lenen AMOLED schermen – zoals het uitstekende display van de Note 8 – zich natuurlijk bij uitstek voor weergave van HDR video. Dat dit scherm een 6,3 inch diagonaal heeft, helpt daar natuurlijk ook goed bij mee.

Galaxy Note 8 pre-order

De Galaxy Note 8 wordt eind volgende week in de Nederlandse winkels verwacht. Tot die tijd kun je ‘m nog pre-orderen, zodat je er voor nop een DeX Station dock bij krijgt. Bestel ‘m nu bij Samsung zelf (HIER), en je krijgt de houder straks direct met het toestel meegeleverd. Met het DeX Station kun je een extern scherm, keyboard en muis aan je Note 8 koppelen, zodat je een desktop werkomgeving creëert.

(via)