Onder de loep: de belangrijkste Galaxy Note 8 S Pen features

Een nieuwe Note, een nieuwe S Pen stylus. Zo ook bij de Galaxy Note 8, die een vernieuwde S Pen inclusief software features met zich meebrengt. De belangrijkste zetten we op een rijtje.

Zoals je al in onze Galaxy Note 8 hands on kon lezen, heeft Samsung het toestel voorzien van een nieuwe S Pen. Vooral ten opzichte van de vorige S Pen die hier te koop was – die van de Note 4 – is het een flinke stap vooruit. De pen herkent 4096 verschillende drukniveau's, en doet het ook als het scherm nat is. Dat is allemaal prettig en goed, maar de echte bruikbaarheid zit ‘m natuurlijk in de softwarefeatures van het toestel. Een deel daarvan is vertrouwd, maar er is ook iets nieuws.

Air Command

De belangrijkste S Pen interface is nog steeds de Air Command ‘halve cirkel'. Deze verschijnt in beeld als je de S Pen uit de Galaxy Note 8 tevoorschijn haalt – mits het scherm aan staat. De meeste gebruikte snufjes worden daar getoond, en zijn dus altijd direct toegankelijk.

Live Message

Met Live Message op de Galaxy Note 8 kun je in feite korte animaties tekenen of schrijven. Met een duur van maximaal 15 seconden zijn dit ideale GIFjes, die ook daadwerkelijk in dit formaat opgeslagen kunnen worden. En omdat het GIFjes zijn, kun je ze met iedereen delen – niet alleen met andere Galaxy danwel Note bezit(s)ters.

Notitie scherm uit (AOD)

Bekend van vroeger, is natuurlijk de functie Notitie Scherm Uit. Echter, deze is nu samengevoegd met die andere scherm-uit-feature: het Always On Display (AOD). Je kunt nu toe wel 100 pagina's notities maken op het uitgeschakelde scherm, waardoor de Galaxy Note 8 als een soort notitieblok dienstdoet. Als handig extraatje, kun je vervolgens memo's op het AOD pinnen – denk aan je boodschappen, agendapunten, of een things-to-do lijst.

Smart Select & Screen Write

Oude bekenden zijn de functie Smart Select en Screen Write, oftewel Slim Selecteren en Schrijven Op Scherm. Hiermee kun je ieder willekeurig deel van het beeldscherm ‘uitknippen', opslaan of elders copy-pasten. Tevens kun je aantekeningen schrijven bij alles wat je waar dan ook op je scherm ziet.

Translate (Vertalen)

De Galaxy Note 8 heeft dezelfde vertaalfunctie die eigenlijk al op de Note 7 zat. Wijs met de S Pen een woord aan – in één van de vele beschikbare talen – en je krijgt direct de vertaling in de taal van jouw keuze te zien. Dit is erg handig om email of andere berichten te lezen, maar ook als je niet een complete webpagina wilt laten vertalen door Google. En het belangrijkste voordeel: je hebt deze vertaalfunctie – net als de S Pen – altijd direct bij de hand.

Dit zijn wat ons betreft de handigste ‘specifieke' S Pen snufjes op de Galaxy Note 8. Natuurlijk kun je er altijd gewoon mee schrijven, tekenen in allerlei grafische applicaties, of PDF documenten mee ondertekenen. Of, of, of. Want hoewel de S Pen uiteindelijk geen dingetje is waarmee Note-gebruik(st)ers de hele dag mee rondlopen, biedt hij wel degelijk mogelijkheden die van toegevoegde waarde zijn. Velen die de afgelopen jaren een nieuwe Note moesten missen kunnen dit beamen.

Galaxy Note 8 met gratis DeX dock

Voor meer informatie over de rest van het toestel. kun je zoals gezegd bij onze Galaxy Note 8 hands-on terecht. Je kunt de Note 8 nu al voorbestellen bij Samsung zelf (HIER, € 999,-). Doe je dit vóór de officiële releaseop 15 september, dan krijg je er een gratis DeX Station dock bij. Check ook de beste aanbiedingen voor een Galaxy Note 8 met abonnement.

Lees de reacties (1)