Galaxy Note 4 + Android Marshmallow tip: zo gebruik je Notitie scherm uit (Screen off memo)

Nu de eerste gebruik(st)ers hun Galaxy Note 4 hebben kunnen updaten naar Android Marshmallow, rijst voor velen de vraag: hoe kan ik eigenlijk die nieuwe feature – Notitie scherm uit (Screen off memo) – gebruiken?

samsung-galaxy-note-4-tip-marshmallow-notitie-scherm-uit-screen-off-memo Galaxy Note 4 + Android Marshmallow tip: zo gebruik je Notitie scherm uit (Screen off memo)

Na het uitvoeren van de update naar Android 6.0.1 beschikt de Galaxy Note 4 – en de Galaxy Note Edge, maar daarvoor moet de update nog komen – over een gloednieuwe feature. Notitie scherm uit (Screen off memo) was tot nu toe een exclusieve functie van de Galaxy Note 5, die nooit hier op de markt kwam. En met deze nieuwe update is het dan ook een functie op de Note 4.

Om Notitie scherm uit op de Galaxy Note 4 met Marshmallow te kunnen gebruiken, moet je ‘m nog wel inschakelen – standaard staat ‘ie namelijk uit. Dit is zoals wel vaker een fluitje van een cent. Ga via Instellingen naar de optie S Pen, en vink daar Notitie scherm uit aan (onder het kopje Loskoppeling pen). Als je nu de S Pen uit een op standby staande Note 4 haalt, kun je direct op het scherm schrijven, zonder het toestel te ontgrendelen of andere apps te starten of kiezen.

samsung-galaxy-note-4-tip-marshmallow-notitie-scherm-uit-hoe-inschakelen-1024x455 Galaxy Note 4 + Android Marshmallow tip: zo gebruik je Notitie scherm uit (Screen off memo)

Als je klaar bent met schrijven/tekenen/etc. dan kun je de S Pen gewoon weer terug in het toestel stoppen, en je notitie wordt automatisch opgeslagen – je krijgt hier een notificatie van te zien als je je telefoon later aanzet. Na het terugplaatsen van de S Pen gaat je Note 4 terug in standby zonder verdere handelingen.

Al met al heeft die snufje de potentie om een veelgebruikte feature te worden op de Note 4, die de update naar Marshmallow voor velen de moeite waard zal maken.

Beste Galaxy Note 4 deals per provider

Reacties

Praat mee