Dual-sim Galaxy Note 8 mogelijk ook in Europa, aldus vroegtijdige supportpagina

Uit informatie op Samsung's eigen website blijkt dat de Galaxy Note 8 mogelijk ook als dual-sim variant naar Europa zal komen.

Met enige vertraging bracht Samsung nog niet zo lang geleden een dual-Sim Galaxy S8 Plus uit in Europa. Het lijkt erop dat ook de aankomende Galaxy Note 8 in een dergelijke versie te koop zal zijn.

Dual-sim Galaxy Note 8

Onder meer in Oostenrijk duiken de eerste supportpagina's op voor de Galaxy Note 8 met modelcode SM-N950F. Opvallend is, dat deze nu al melding maken van een variant met de toevoeging DS – dual-sim, in Samsung's codelogica. Hierdoor lijkt het logisch dat het toestel straks al vrij vlot ook in (sommige) Europese landen in deze uitvoering uitgebracht kan worden.

De dual-sim tray van de Galaxy S8

Hoewel het nog niet met zekerheid te zeggen is, lijkt de kans groot dat een dual-sim versie van de Galaxy Note 8 vergelijkbaar zal zijn met de vergelijkbare variant van de Galaxy S8. Dat wil zeggen: het slot voor een geheugenkaart krijgt dan een dubbele rol. Hierdoor moet je als gebruik(st)er kiezen tussen óf een SD-kaartje, óf een tweede sim-kaart.

Wil je beide tegelijk gebruiken, dan kun je terecht bij mid-range toestellen als de Galaxy J7 (2017). Deze biedt – in de dual-sim uitvoering – wel plaats aan twee sim-kaarten, én een geheugenkaartje.

Hoe het allemaal ook zij: de mogelijkheid dat een dual-sim Galaxy Note 8 ook in Europa uit zal komen, is zeker goed nieuws voor allerhande professionele gebruik(st)ers. Of het toestel tegelijk met de gewone variant uitgebracht gaat worden valt uit de opdoken informatie dan weer niet op te maken.

Galaxy Note 8 release

De officiële lancering van de Galaxy Note 8 vindt volgende week woensdag – de 23e – plaats. Wij verwachten dat je ‘m al snel daarna zult kunnen pre-orderen, al volgt de echte release vermoedelijk pas in de loop van september. Het 6,3 inch toestel met Infinity scherm en S Pen stylus gaat mogelijk bijna duizend euro kosten. Daarvoor krijg je dan wel een telefoon die waterbestendig is, een dubbele camera heeft, en 6GB werkgeheugen.

Wil jij van ons een mailtje ontvangen zodra het toestel in Nederland arriveert? Meld je dan aan voor onze emailnotificatie:

[newsletters_subscribe list=”6″]