Samsung juni beveiligingspatch informatie gepubliceerd

Samsung heeft alle details van de aankomende beveiligingspatch van de maand juni gepubliceerd op haar eigen blog.

Hoewel nog nergens echt beschikbaar, zullen we de komende weken op allerlei Galaxy toestellen updates zien verschijnen met daarin beveiligingspatch van de maand juni.

Op Samsung's eigen securityblog lichten de Zuid-Koreanen de update nader toe. De security patch van juni bevat een groot aantal fixes voor het Android besturingssysteem en voor Samsung's eigen software.

Samsung juni beveiligingspatch

Om precies te zijn gaat het om maar liefst 96 fixes die door Google deze maand werden uitgebracht. Hier bovenop komen nog 23 patches uit Samsung's eigen laboratoria. Een daarvan is een fix voor een lek waardoor het onder omstandigheden mogelijk is betaalde SMSjes te versturen zonder tussenkomst van de gebruik(st)er.

Wanneer?

Zoals altijd met dit soort update valt niet van te voren te voorspellen welke Galaxy de update wanneer krijgt. Wij verwachten – maar weten niet zeker – dat in ieder geval alle toestellen die op Android Nougat draaien de update gaan krijgen. Het gaat dan in ieder geval om alle Galaxy S8, Galaxy S7 en Galaxy S6 modellen. Voor de Galaxy S6 Edge Plus verwachte we allereerst nog de grote update naar Android Nougat.

Verder krijgen momenteel toestellen als de Galaxy S5 en Note 4 netjes hun maandelijkse patches. Ook van de andere modellen – A serie, J serie, S5 Neo, etc. – komen er ongetwijfeld een aantal aan de beurt. Echter, dat gebeurt met wat minder duidelijke regelmaat. Hetzelfde geldt ook voor Samsung's Galaxy tablets.

Lees de reacties (5)

  • Krijgt ieder toestel zo'n beveiligingspatch? Die van mij (S7 Edge), komt via Belsimpel uit Portugal. Enig idee of die dan in dergelijke patches mee gaat, of hangt dat af van wat men in Portugal doet?

Gerelateerde artikelen