Galaxy S5 krijgt update met security patch van de maand februari

Voor de Galaxy S5 rolt momenteel een update door Europa en Nederland met daarin de security patch van de maand februari.

De Galaxy S5 viert binnenkort zijn derde verjaardag – de Galaxy S8 komt er alweer bijna aan! – maar Samsung houdt ‘m goed bij de tijd. En dus arriveert vandaag een nieuwe update van maarliefst ruim 127 MB.

Firmwareversie XXS1CQB5 bevat niet alleen stabiliteitsverbeteringen en bugfixes, maar bovenal ook een nieuwe security patch: die van februari. Dat wil zeggen dat er zo’n 50 kleine en grotere verbeteringen uit Google’s keuken naar het Android systeem komen, evenals een hand vol (zeven) fixes van Samsung, voor Samsung’s eigen software en apps.

Deze update volgt ongeveer een maand na de vorige, die de security patch van januari naar de Galaxy S5 bracht. Daarmee is dit het oudste toestel van de Zuid-Koreanen dat nog steeds netjes maandelijks van beveiligingsupdates wordt voorzien.

Voor nu is de update beschikbaar voor de unbranded en Vodafone branded Galaxy S5. T-Mobile’s toestelversie volgt vermoedelijk spoedig.

Beste Galaxy S5 deals per provider

Reacties

    • Michel zegt

      Nee, helaas. Voor de S5 Neo rolt elders al wel een update met een recentere security patch uit. Die zal ook wel naar Nederland komen, maar is nu nog niet beschikbaar.

Praat mee