Release Galaxy Note 7 verder uitgesteld (update 2-9: statement van Samsung zelf)

Het lijkt erop dat Samsung de officiële release van de Galaxy Note 7 in een aantal landen uit zal stellen, in afwachting van een onderzoek naar de kwaliteit van de accu in het toestel. Update 2-9: Samsung heeft zich inmiddels officieel uitgepsproken in deze kwestie – zie onderaan dit artikel.

galaxy-note-7-hands-on-2-wm Release Galaxy Note 7 verder uitgesteld (update 2-9: statement van Samsung zelf)

Gisteren al werd duidelijk dat de uitlevering van de kersverse Galaxy Note 7 in sommige landen vertraging oploopt door extra kwaliteitscontroles. Toen gokten we al dat een samenhang bestaat met berichten over spontaan ontvlammende batterijen – of USB connectors – en dit wordt nu min of meer bevestigd door berichtgeving in de Zuid-Koreaanse pers.

Er zou sprake zijn van een ophanden zijnde terugroep van reeds uitgeleverde toestellen in Samsung’s thuisland. Een klein deel – 0,1%, aldus een niet bij naam genoemde Samsung medewerkder – van de Galaxy Note 7 aldaar zou voorzien zijn van defecte accu’s van een specifieke leverancier.

Hoewel dit klinkt als een klein probleem, is inmiddels duidelijk dat de release van de Galaxy Note 7 ook in andere landen vertraging op zal lopen. In Duitsland liet Samsung via Twitter weten dat de aangekondige releasedatum van 2 september niet gehaald gaat worden. Dit volgt op een eerder deze week ontstane chaos in de uitlevering van voorbestelde toestellen door het onverwacht hoge aantal preorders.

Samsung Nederland is op dit moment nog aan het onderzoeken hoe hier de vork precies in de steel zit. Vermoedelijk komen we op korte termijn te weten hoe het nu precies verder gaat met de Nederlandse release van de Note 7, die oorspronkelijk eind volgende week gepland was.

In Nederland werd de release van de Note 7 eerder al een week opgeschoven, maar nu heeft het er alle schijn van dat we nog weken zullen moeten wachten tot het toestel ook in ons land daadwerkelijk leverbaar is. Coolblue zou in Belgie per email aan klanten hebben laten weten dat de levering van het toestel vermoedelijk pas in oktober zal starten, daarbij verwijzend naar een informatiepagina.

Samsung zou elders al hebben laten weten dat iedereen die het toestel tot nu toe bestelde straks ter compensatie van de lange wachttijd een 128 GB microSD kaart cadeau krijgt – iets dat ook Coolblue in haar berichtgeving aanbiedt.

Heb jij van jouw winkel al bericht gehad over een aanstaande vertraging in de levering? Laat het ons en je medebezoekers hieronder weten!

Update:

Samsung zegt inmiddels te hebben onderzocht hoe de vork in de steel zit in de kwestie ‘spontaan ontvlammende Galaxy Note 7′. In een onderzoek onder een miljoen toestellen werden 24 exemplaren gevonden met foutieve batterij, en bij Samsung’s servicecenters werden tot en met gisteren 35 reeds geleverde toestellen teruggebracht.

In het kader van dit onderzoek heeft Samsung de lopende verkoop van de Galaxy Note 7 stopgezet. Reeds uitgeleverde toestellen worden de komende tijd kostenloos vervangen.

Samsung Nederland heeft inmiddels laten weten dat ook hier de Note 7 pas later uitgebracht zal gaan worden. Een nieuwe releasedatum wordt niet gemeld, maar wel wordt bevestigd dat iedereen die het toestel al besteld heeft ter compensatie een gratis microSD geheugenkaart krijgt van 128 GB.

De hierboven al genoemde levertermijn in oktober wordt inmiddels ook door verschillende Duitse winkels bevestigd.

Reacties

  1. Marc zegt

    Dit is precies de reden dat ik nieuwe apparatuur nooit op de dag van release zelf koop maar pas een paar maanden later. Dan zijn meestal de kinderziektes er wel uit.

  2. Sebastiaan zegt

    Vandaag een email van samsung gekregen dat de note7 is uitgesteld. Een nieuwe datum wordt niet genoemd. Wel dat er een sfeervolle kaartje het compensatie gegeven zal worden.

    Dus eigenlijk alles wat we al wisten.

Praat mee