Reuters: Samsung Galaxy Note 7 vertraagd door extra kwaliteitscontroles

De release van de Galaxy Note 7 verloopt voor Samsung niet bepaald soepeltjes. Nu zou er vertraging zijn door extra ingelaste kwaliteitscontroles.

galaxy-note-7-hands-on-6-wm Reuters: Samsung Galaxy Note 7 vertraagd door extra kwaliteitscontroles

De Galaxy Note 7 blijkt een populaire smartphone. Zo populair, dat Samsung productietechnisch flink achter de feiten aanhobbelde, doordat het aantal orders vooraf veel te laag was ingeschat. Onder meer in Nederland werd daarom de release al een keer uitgesteld. En nu duikt er nog een obstakel op.

Volgens Reuters zorgen extra kwaliteitscontroles voor verdere vertragingen in de toch al moeizame levering van de Galaxy Note 7. Zonder te benoemen wat de precieze aanleiding is voor de ingelaste controles, bevestigt Samsung dat dit inderdaad een reden is voor de leveringsproblemen.

Mogelijk heeft Samsung besloten tot de nieuwe controles na twee aparte voorvallen over een licht ontvlambare USB connector die de USB type-C aansluiting van de Galaxy Note 7 met een normale microUSB plug verbindt. Het is niet duidelijk of het ging om originele connectoren en/of opladers, noch of dit inderdaad de aanleiding is voor de controles.

In ieder geval is het duidelijk dat Samsung in sommige landen daadwerkelijke problemen heeft de bestelde toestellen op de beloofde datum uit te leveren. Zo lijkt Samsung in Duitsland minder exemplaren ter beschikking te hebben dan oorspronkelijk gepland, waardoor menig ko(o)p(st)er langer moet wachten dan verwacht.

Hoe het staat met de verwachte release van de Galaxy Note 7 in ons land is op dit moment nog niet bekend. Samsung belooft hier nog steeds bezorging op de releasedatum (9 september), als je ‘m nu bestelt. In Duitsland werd eind vorige week de pre-order (te laat) stopgezet – een maatregel die hier vooralsnog dus niet nodig lijkt.

Praat mee