Nederlandse Galaxy Tab S krijgt nu update naar Android Marshmallow (update: alle modellen nu)

Vanaf vandaag arriveert de langverwachte update naar Android 6.0.1 voor de eerste generatie Galaxy Tab S in Nederland. De 10,5 inch variant met WiFi verbinding heeft de primeur. Update 10-10: vanaf vandaag is de Marshmallow update dan ook te installeren op de Tab S met 8,4 inch scherm. Update 14-10: … en voor de Tab S 10.5 met 4G verbinding.

Onlangs was er al veel te doen rond de Marshmallow update voor de Galaxy Tab S. Samsung zelf liet weten dat deze niet meer zou komen, waarna wij ontdekten dat hij wel degelijk in de pijpleiding zit. Dit laatste werd bevestigd toen de update in Duitsland daadwerkelijk zijn opwachting maakte – nu dus gevolgd door Nederland.

Als eerste arriveert de update op de Galaxy Tab S 10.5 met WiFi verbinding (de SM-T800, om precies te zijn). De ruim 800 MB grote update brengt firmwareversie XXU1CPHF naar het apparaat, inclusief recente security patches én Android versie 6.0.1. Voor de Tab S 8.4 (de SM-T700) staat firmwareversie XXU1CPI1 gereed, eveneens met patchdatum 1 september. Firmwareversie XXU1CPH5 is er voor de 10.5 inch versie met 4G verbinding (SM-T805).

Heb jij de update al geïnstalleerd op jouw Tab S? Laat hieronder even weten hoe alles verliep, en wat je zoal aan vernieuwingen tegenkomt!

(Dank voor de melding, Yurian – afbeelding: dank, Henk!)

Lees de reacties (48)

    • Ik denk dat aangezien ze net de Gear S3 hebben onthuld, is het denk ik wel logisch dat er een Tab S3 komt, omdat de Tab S2 super populair was. Maar zoals je weet is Samsung een beetje traag, dus heb geduld

    • Ik weet niet of het al dan niet dood zijn van de tablet markt samenhangt met de komst van een Tab S3 :)

  • Ok hoop dat ik volgend jaar wel een nieuwe kan nemen want eind januari 2017 kan ik al een nieuwe uitzoeken

  • Dat is iets Samsung van Apple nog kan leren, snellere updates brnegen.
    Onze galaxy tab pro 10.1 krijgt er zelf geen meer.
    Wat betreft de tab s, vind ik de 10.5 beter voor films te kijken.

  • Vanavond de update geïnstalleerd. Helaas weinig veranderingen. Een paar iconen, de manier van opstarten, verder weinig bijzonders. Had gehoopt dat ik nu met mijn vingerafdruk de beperkte gebruikersaccount kon inschakelen voor de kinderen, maar nee. Dat Samsung ervoor gekozen heeft om de sd kaart niet als uitbreiding van het intern geheugen te gebruiken vind ik erg jammer. Nu hopen dat ik grote games op de sd kaart kan installeren. Zelfs op mijn S3 kan dat. Als proef zou ik tomtom kunnen installeren en dan kijken of ik de map op de sd kaart kan krijgen. Zo niet, dan is het een grote tegenvaller!

    • Ik heb ook de update geïnstalleerd. In eerste instantie kon ik ook geen apps verplaatsen naar SD. Hij gaf de melding onvoldoende geheugen, terwijl er nog ruim 50GB vrij was. Wat wel werkte app verwijderen en nieuw erop zetten en dan verplaatsen (cash en gegevens wissen heeft geen zin). Succes!

      • Martijn, bedoel je de app App2sd of bedoel je een andere app? Een nadeel van app2sd is, dat als een willekeurige app geupdated wordt, dat deze dan weer op het interne geheugen geplaatst wordt. Je moet dan elke dag bekijken welke apps weer op het interne geheugen zijn geplaatst. Het verhaaltje met Tomtom moet ik nog proberen (of met een andere grote app). Adoptable storage werkt ook niet op een Samsung, maar er zijn trucs voor zag ik, voor de S7. Misschien werkt dit ook voor de Tab S. Wat ik ook een groot nadeel vind is, als ik voor de kinderen iets installeer op het beperkte account, dat het dan ook op mijn account komt. Dit tikt dus dubbel aan. Misschien is dit ook beter geregeld, maar vermoed van niet.

        • Hoi Frank,

          Ik gebruik geen App2SD, staat gewoon bij applicatiebeheer en dan opslag wijzigen. Dit lukte me in eerste instantie niet en gaf een foutmelding dat mijn geheugen vol was. Heb de app verwijdert en opnieuw geïnstalleerd en toen kon ik hem wel verplaatsen naar externe opslag.

          Adoptable storage wordt door geen één Samsung (legaal) ondersteund binnen Marshmallow.

          Hoe het zit in de kidsmode weet ik niet, mijn kinderen gebruiken een Kurio Tablet, en blijven van mijn spullen af :-).

          Nogmaals succes!

        • Ik snap niet waarom win bij Samsung niet de keuze krijgen om Adoptable storage te gebruiken.
          Nu zegt Samsung dat de sd kaart dan niet meer werkt als je deze in de pc steekt., maar ik sluit altijd de tablet aan als Ik films op men sd kaart zet.
          Dus Samsung. Laat u klanten kiezen.

1 2 3 6
Gerelateerde artikelen