‘Europese verkoop Galaxy Note 7 start op 28 oktober’

Samsung wil de vrije verkoop van de Galaxy Note 7 in Europa op 28 oktober starten, danwel hervatten.

galaxy-note-7-hands-on-5-wm 'Europese verkoop Galaxy Note 7 start op 28 oktober'

In een verklaring (PDF) laat Samsung weten dat het inruilprogramma van de Galaxy Note 7 vooralsnog voorspoedig lijkt te verlopen. De meeste gebruik(st)ers hebben nog steeds vertrouwen in Samsung én in het toestel. Van iedereen die deelnam aan het inruilprogramma koos 90% voor een nieuwe Note 7, 3% wilde toch liever een andere Galaxy – van de overblijvende 7% kunnen we aannemen dat deze gewoon hun geld terug wilden.

Dat is allemaal fijn en prettig natuurlijk, maar interessanter is het feit dat de verkoop van het toestel in Europa vanaf 28 oktober van start gaat. Onlangs nog meldde Samsung dat de levering van voorbestelde Galaxy Note 7’s in Nederland op 10 oktober van start gaat, maar voegde daaraan toe dat niet duidelijk is wanneer de vrije verkoop op gang kan komen. Eerder al meldden wij dat dit mogelijk vanaf 29 oktober zou kunnen gebeuren, wat dus aardig overeen komt met de nu opgedoken datum.

Of dit dan ook de datum is waarop het toestel in Nederland overal te koop zal zijn is dan overigens nog maar de vraag. Eerder was de release van de Note 7 in ons land  een week later gepland dan in een aantal andere, ons omringende landen. Of dat dit keer anders zal zijn moet nog blijken.

Welk bericht er ook precies klopt, het gaat dus nog even duren voor de Galaxy Note 7 in de Nederlandse schappen zal belanden. Als je een berichtje van ons wilt ontvangen wanneer het daadwerkelijk zo ver is kun je je inschrijven voor onze notificatieservice:

Praat mee