Release Galaxy Note 7 laat vermoedelijk nog op zich wachten

Hoewel er hier nog niks bekend is, is de nieuwe releasedatum van de Galaxy Note 7 in Duitsland 29 oktober.

galaxy-note-7-hands-on-6-wm Release Galaxy Note 7 laat vermoedelijk nog op zich wachten

Nadat de release van de Galaxy Note 7 in – onder andere – Nederland wegens een problematische batterij in sommige exemplaren onlangs al werd uitgesteld, kwamen we niet te weten wanneer het toestel dan wel verwacht wordt. Behalve de indicatie ‘oktober’ blijft het afwachten. In Duitsland is nu meer bekend.

Bij onze Oosterburen was Samsung daadwerkelijk begonnen met de uitlevering van de Galaxy Note 7. Gebruik(st)ers die hun exemplaar al ontvingen kunnen deze nu vanaf 19 september ruilen voor een exemplaar met een gegarandeerd veilig accu. Deze is te herkennen aan een speciale sticker, waarop behalve de streepjescode ook een grote ‘S’ prijkt.

samsung-galaxy-note-7-sticker-veilig Release Galaxy Note 7 laat vermoedelijk nog op zich wachten

Dat is natuurlijk goed nieuws voor Duitse Note 7 gebruik(st)ers die hun toestel al in handen hebben. Echter, de rest van het land moet nog wachten op de nieuwe releasedatum, die – zo blijkt – opgeschoven is naar 29 oktober.

Hiermee is uiteraard niet gezegd dat de Galaxy Note 7 ook in Nederland pas vanaf 29 oktober in de winkels zal liggen, en of iedereen die ‘m voorbestelde ook echt tot dan geduld moet hebben. Maar in de regel ontloopt de Nederlandse release van een Galaxy telefoon de Duitse amper. Oorspronkelijk zou het toestel in Duitsland een week eerder uitkomen dan in ons land.

In ieder geval krijgt iedereen die hier de Note 7 voorbestelde een 128 GB microSD kaartje kado, ter compensatie van de extra wachtperiode – die dus nog wel even lijkt te gaan duren. Wie onverhoopt toch al een Galaxy Note 7 in handen wist te krijgen, kan op DEZE site via het IMEI nummer checken of het toestel echt omgeruild moet worden.

Wil je een mailtje van ons als de Galaxy Note 7 echt in Nederland uit komt? Schrijf je dan in voor onze emailnotificatie:

Reacties

 1. T zegt

  Ik zie nergens een release datum voor Duitsland.
  Ik kan dus net zo goed de S7 Edge nemen dus?

  Ik heb speciaal gewacht op de Note 7 en heb de hoesjes er ook al voor.

 2. Rob zegt

  @T:

  Ook ik heb de auto-oplader (USB_C) al in mijn bezit. De Samsung Wireless Fast Charger; het Note 7-hoesje en de Liquid Screen Protector staan op dit moment nog in backorder.

  Toch twijfel ik geen moment aan de kwaliteit van mijn inmiddels bestelde Note 7. Ik denk dat Samsung het snel en goed oppakt en inmiddels is bekend wat de oorzaak is van het batterijprobleem en dat het probleem daardoor “vrij makkelijk” is op te lossen:

  https://www.allaboutphones.nl/galaxy-note-7-veilig/

  Het is, ook voor mij, nog “even” geduld hebben, maar ik ben er 100% van overtuigd dat ik er straks geen spijt van zal hebben.

  Rob.

 3. T. zegt

  @Rob

  Medio oktober lees ik net dat ze hem verwachten. Hopelijk snel een datum en hoop dat ik hem snel kan gebruiken.

  We hebben lang genoeg gewacht op dit toestel.

Praat mee