Galaxy Note 7 brengt vernieuwde Theme Store met Icon Packs

Wie het uiterlijk van de interface van de Galaxy Note 7 wil aanpassen, vindt op dat toestel in de Theme Store straks – bij wijze van primeur – ook Icon Packs en losse achtergrondafbeeldingen.

samsung-galaxy-note-7-theme-store-icon-packs Galaxy Note 7 brengt vernieuwde Theme Store met Icon Packs

Wij hebben hier al vaker de mening verkondigd dat de beste feature die Samsung in de afgelopen twee jaar aan haar smartphones toevoegde de Theme Store is. Daardoor is de bekende TouchWiz interface niet langer noodgedwongen een bonte kermis aan felle kleuren en vrolijke icoontjes, maar kun je zelf ook kiezen voor rustiger en/of stijlvoller designs.

De Galaxy Note 7 is de eerste Note die toegang heeft tot de Theme Store – althans, de eerste Note die hier verkocht wordt – maar het is zelfs de eerste Galaxy waarop je straks ook Icon Packs los kunt installeren.

Het grote voordeel van de mogelijkheid om apart icoontjes te installeren, is dat je als gebruik(st)er meer keuzevrijheid krijgt bij het vormgeving van jouw eigen, ideale design. Op de Galaxy Note 7 kun je los van elkaar achtergrondafbeeldingen, thema’s en icoontjes downloaden, waarbij de thema’s dan voornamelijk zorgen voor ‘basisvormgeving’ van menu’s en standaardapplicaties op het toestel. De rest kun je nu dus los daarvan nog eens aanpassen.

Overigens lijkt de kans groot, dat deze feature op niet al te lange termijn doordringt op andere Galaxy telefoons – Galaxy S7, Galaxy S6, A-serie, etc. – door een update van de Theme Store applicatie – maar dat is een voorspelling, en nog géén vaststaand feit.

(bron)

Praat mee