Dit is de nieuwe Samsung Gear S3, komt in Classic en Frontier uitvoeringen

En daar zijn ze dan: de nieuwe Samsung Gear S3 horloges, straks verkrijgbaar in Gear S3 Classic en Gear S3 Frontier uitvoeringen.

samsung-gear-s3-classic-en-frontier Dit is de nieuwe Samsung Gear S3, komt in Classic en Frontier uitvoeringen

Links de Gear S3 Classic, rechts de Frontier

Dat Samsung ze zou onthullen was bekend, en inderdaad: tijdens haar eigen evenement in het Berlijns Tempodrom konden we dan kennis maken met de nieuwe Gear S3 Classic en zijn sportievere broertje, de Gear S3 Frontier. Beide horloges bouwen voort op de succesformule van de Gear S2.

De Gear S3 Classic en Frontier zijn een stukje gegroeid ten opzichte van de voorganger: van 1,2 naar 1,3 inch schermdiagonaal. Het Super AMOLED scherm heeft nog steeds 360 bij 360 pixels – met full color Always On Display functionaliteit – terwijl de processor een nieuwe Exynos 7270 is. Het werkgeheugen groeit naar 768 MB (Gear S2: 512 MB), en er is 4 GB opslagcapaciteit in het horloge zelf aanwezig.

gear-s3-classic-frontier-1 Dit is de nieuwe Samsung Gear S3, komt in Classic en Frontier uitvoeringen

War er vorig jaar nog keuze tussen een ‘normale’, ietwat saai vormgegeven Gear S2 en een Classic variant, dit keer is er een Classic en een sportief ogende Frontier uitvoering. Beide modellen hebben een behuizing met IP68 certificatie: stofdicht, en bestand tegen onderdompeling in water gedurende een half uur op anderhalve meter diepte.

gear-s3-altimeter-snelheid Dit is de nieuwe Samsung Gear S3, komt in Classic en Frontier uitvoeringen

Wederom van de partij is de draaiende bezel rond het scherm van de Gear S3, die de bediening erg prettig maakt. Daarmee is gelijk ook duidelijk dat de nieuwe horloges ten opzichte van de voorganger geen revolutionaire vernieuwingen bieden – doorontwikkeling is het toverwoord. En daarbij horen nieuwe sensoren, zoals een altimeter slash barometer, en een snelheidsmeter. Oud en vertrouwd is de hartslagmonitor.

gear-s3-classic-frontier-2 Dit is de nieuwe Samsung Gear S3, komt in Classic en Frontier uitvoeringen

Stiekem is de belangrijkste verbetering in de Gear S3 misschien wel de grotere accu, die – zoals Samsung zelf zegt – in gunstige gevallen wel vier dagen mee moet gaan. Van haar telefoons komt de nieuwe Extra energiebesparende stand, waarmee je het apparaatje reduceert tot – hah – een horloge. Dan doen je wel heel lang met je accu, maar blijft er weinig functionaliteit over.

gear-s3-classic Dit is de nieuwe Samsung Gear S3, komt in Classic en Frontier uitvoeringen

Gear S3 Classic

De Gear S3 Classic en Frontier krijgen beide een adviesprijs mee van € 399,-. Je kunt ze gebruiken met 22 mm bandjes, zodat er voldoende keus is op dit gebied. Vanaf het vierde kwartaal liggen ze in ons land in de winkels. De horloges zijn compatible met non-Galaxy Android smartphones – en zoals onlangs duidelijk werd, spoedig ook met Apple’s recente iPhones.

Update: bestellen kan nu!

Op dit moment kun je de Gear S3 in beide uitvoeringen voorbestellen voor € 399,99 bij Samsung HIER en bij Coolblue HIER, en voor € 399,- bij Bol.com HIER.

Galaxy deal tips

Praat mee