Samsung start betatest programma Gear S2 en Gear Fit 2 op iOS

Later dan verwacht, maar nu dan toch, start Samsung in Zuid-Korea een betatest programma voor het gebruik van de Gear S2 en de Gear Fit 2 in combinatie met een Apple’s iOS.

gear-s2-gear-fit-2-ios-gear-manager-app-beta Samsung start betatest programma Gear S2 en Gear Fit 2 op iOS

Toen Samsung bijna een jaar geleden de veelbesproken Gear S2 smartwatch lanceerde, was er al direct sprake van dat deze op termijn ook compatible gemaakt zou gaan worden met Apple’s iPhone – of beter gezegd, met het iOS besturingssysteem. En hoewel dit gerucht ook later op de radar bleef, kwam er tot nu toe niet veel van terecht.

Maar nu maakt Samsung in Zuid-Korea dan toch de start bekend van een testprogramma. Gebruik(st)ers met een Gear S2 of de nieuwe Gear Fit 2 én een iPhone, kunnen deze vanaf nu tesamen uitproberen. De te testen app is compatible met alle iPhone modellen vanaf de iPhone 5, en iOS versies van 8.4.

Het betaprogramma loopt tot en met 19 september, maar uitspraken over een brede release van de iOS Gear manager app doet Samsung op dit moment nog niet. Wel zegt iets ons dat Samsung alles op de rails wil hebben voor haar volgende horloge- de Gear S3 – in de schappen ligt, zodat deze direct vanaf het begin verkocht kan worden als ‘iPhone compatible’.

In Nederland moeten we dus sowieso geduld hebben. Het testprogramma is alleen toegankelijk in Zuid-Korea, en mogelijkheden om je telefoon en Gear (firmwarematig) apparaat aan te passen zodat je toch mee kunt doen zien wij zo gauw niet.

Galaxy deal tips

Reacties

Praat mee