Tips voor je nieuwe Samsung Galaxy J5 (2016): maak ‘m sneller, maak ‘m handiger

Heb je net een gloednieuwe Samsung Galaxy J5 (2016)? Volg dan de onderstaande stappen om ‘m alvast een stukje handiger én sneller te maken.

samsung-galaxy-j5-2016-tips-trucs Tips voor je nieuwe Samsung Galaxy J5 (2016): maak 'm sneller, maak 'm handiger

De instellingen van het startscherm van je Galaxy J5 (2016): leg je vinger op een leeg stukje startscherm

Maak je Galaxy J5 (2016) handiger

De eerste paar eenvoudige stappen die je helpen om meer uit jouw Galaxy J5 (2016) te halen, hebben allemaal te maken met het aanpassen van Samsung’s eigen TouchWiz interface op het toestel. Leg je vinger op een leeg stukje startscherm, om de instellingen dat scherm in beeld te krijgen (zie de foto hierboven), en doorloop de volgende stappen.

Zet Flipboard Briefing uit

Met de instellingen van het startscherrm in beeld, kun je direct naar het linker startscherm vegen (veeg dus naar rechts), waar Flipboard Briefing te zien is. Zet de ‘schakelaar’ rechtsboven om, waardoor je Flipboard Briefing uit zet. Tenzij je een Flipboard fan bent, natuurlijk. Maar de ervaring leert dat dat niet zoveel gebruik(st)ers zijn.

samsung-galaxy-j5-2016-tips-trucs-flipboard-briefing-uit-zetten Tips voor je nieuwe Samsung Galaxy J5 (2016): maak 'm sneller, maak 'm handiger

Maak plaats voor meer icoontjes

Standaard passen er op het startscherm van de Galaxy J5 (2016) zestien icoontjes (apps, op plekken voor widgets) in een raster van 4 x 4. Maar een 5,2 inch scherm is groot genoeg voor wat meer. Tik dus met de instellingen voor het startscherm in beeld rechtsonder op de optie Schermraster, en kies nu bijvoorbeeld een raster van 5 x 5 icoontjes. Vergeet niet te bevestigen met Toepassen.

samsung-galaxy-j5-2016-tips-trucs-raster-vergroten-5x5-icoontjes Tips voor je nieuwe Samsung Galaxy J5 (2016): maak 'm sneller, maak 'm handiger

Kies een thema

We hebben het al vaker geschreven en vinden het nog steeds: de beste softwarefeature die Samsung in het afgelopen jaar lanceerde, is de Theme store. En ook met je Galaxy J5 (2016) heb je daar toegang, zodat je het uiterlijk van de interface behoorlijk kunt aanpassen aan je eigen smaak. Kies in het instellingenscherm van het startscherm de optie Thema’s, en tik vervolgens op Meer thema’s linksboven in het overzicht met reeds geïnstalleerde thema’s. Als je dit nog niet eerder, tijdens de installatie van jouw Galaxy J5 (2016) had gedaan, moet je nu inloggen met je Samsung account.

samsung-galaxy-j5-2016-tips-trucs-thema-design-interface-aanpassen-theme-store Tips voor je nieuwe Samsung Galaxy J5 (2016): maak 'm sneller, maak 'm handiger

Eenmaal in de Theme store kun je naar hartenlust rondbladeren, op zoek naar een design dat jou aanspreekt. Onder het kopje Categorieën vind je de thema’s netjes gesorteerd – per categorie, ja – maar wil je wat minder keus kun je ook de selecties onder het kopje Aanbevolen checken. Wil je gewoon eindeloos scrollen, kies dan Alles.

samsung-galaxy-j5-2016-tips-trucs-thema-instellen Tips voor je nieuwe Samsung Galaxy J5 (2016): maak 'm sneller, maak 'm handiger

Heb je er eenmaal eentje gevonden, tik daar dan op. Kies onderin Downloaden, en wacht tot jouw Galaxy J5 (2016) het thema daadwerkelijk heeft gedownload. Tik vervolgens op Toepassen, bevestig, en je ziet dat de interface van jouw toestel er opeens behoorlijk anders uitziet. Het Alien Theme dat we hierboven laten zien, is natuurlijk maar een melig voorbeeld. Er zijn genoeg sjieke, mooie designs te vinden – als je maar een beetje zoekt.

Maak je Galaxy J5 (2016) sneller

Zoals je misschien al wel (of nog niet?) gemerkt hebt, heeft de Galaxy J5 (2016) een paar ontzettend prettige eigenschappen, zoals we in onze Galaxy J5 (2016) review ook concludeerden. Maar waar het toestel bijvoorbeeld uitblinkt op het gebied van accuduur, zullen er maar weinig prijzen worden gewonnen met de hardwarematige prestaties. Hoewel het toestel in het dagelijks gebruik natuurlijk snel genoeg is, kun je een trucje uithalen de interface een stuk te laten aanvoelen.

samsung-galaxy-j5-2016-tips-trucs-snelheid-optimaliseren Tips voor je nieuwe Samsung Galaxy J5 (2016): maak 'm sneller, maak 'm handiger

Dit trucje lieten we onlangs ook al zien op de Galaxy J3 (2016), en in feite werkt het op de J5 (2016) exact hetzelfde. Sterker nog: het werkt op zo’n beetje iedere Android telefoon zo. Dus: ga via Instellingen naar Toestel-info, en kies daar Software-info. Tik nu een aantal keren vrij snel achter elkaar op Buildnummer, tot je de melding krijgt dat je ‘ontwikkelaar bent’.

samsung-galaxy-j5-2016-tips-trucs-traag-sneller-maken Tips voor je nieuwe Samsung Galaxy J5 (2016): maak 'm sneller, maak 'm handiger

Ga nu opnieuw naar het Instellingen menu. Als het bovenstaande goed ging, zie je nu onderin het nieuwe item Ontwikkelaarsopties. Kies deze en scroll een stukje naar beneden tot je – netjes op een rij – de opties Vensteranimatie schalenAnimatieschaal overgang en Schaal van duur Animator ziet. Kies deze één voor één, en zet ze allemaal op Animatie is uit. Hier wordt je toestel overigens niet exact sneller door, maar omdat je nu geen overbodige animaties in de interface ziet, lijkt alles net even wat vlotter te gaan. Bijkomend voordeel: je bespaart een klein beetje energie, waardoor de batterij van je Galaxy J5 (2016) nóg langer meegaat dan hij toch al doet.

En verder?

Heb jij nog andere dingen gedaan met jouw nieuwe Galaxy J5 (2016) die je anderen ook aanraadt? Laat het hieronder weten!

Beste Galaxy J5 (2016) aanbiedingen per provider

Praat mee