Benchmarks: de Samsung Galaxy J5 (2016) in getalletjes

In afwachting van onze uitgebreide review van Samsung’s nieuwe Galaxy J5 (2016), hierbij alvast een stapeltje benchmarkresultaten van het toestel.

samsung-galaxy-j5-2016-benchmark-test-prestaties Benchmarks: de Samsung Galaxy J5 (2016) in getalletjes

De voornaamste verbeteringen die de Galaxy J5 (2016) ten opzichte van zijn voorganger – de eerste Galaxy J5 – meebrengt, lijken bedoeld voor het oog. Het scherm groeide, kleurweergave werd beter, en de behuizing kreeg een scheut metaal mee. Onder de motorkap zijn de veranderingen kleiner, zo viel ook als in onze vergelijking tussen de Galaxy J5 (2016) en de eerste Galaxy J5 te lezen.

Wat zegt dit precies over de prestaties van de telefoon? Om deze vraag straks uitgebreider te kunnen beantwoorden, doorliep onze J5 (2016) alvast een aantal benchmarktestjes. De resultaten hiervan vind je hieronder.

Aan de ene kant valt op dat de prestaties van de nieuwe J5 die van het vorige model niet echt overtreffen. In de Geekbench test zijn de scores volledig identiek. Omdat beide toestellen op Qualcomm’s Snapdragon 410 processor draaien hoeft dit niemand te verrassen. In AnTuTu doet de J5 (2016) het een fractie beter – vermoedelijk door optimalisaties in Android Marshmallow (de eerste J5 draait nu nog op Lollipop).

Links de lees- en schrijfsnelheden van de Galaxy J5 (2016), rechts de Galaxy J5 uit 2015

Het enige gebied waar de J5 (2016) enigszins vooruit ging, is de snelheid van het geheugen en de interne opslag. Zowel lees- als schrijfsnelheden zijn hoger in de nieuwe versie van het toestel – naast het feit dat de opslagcapaciteit sowieso omhoog ging van 8 naar 16 GB.

Uiteraard valt er veel meer te vertellen over de Galaxy J5 (2016) – daarover binnenkort dus meer. Voor nu hebben we in ieder geval alvast een globaal beeld van de prestaties van het toestel.

Beste Galaxy J5 (2016) aanbiedingen per provider

Reacties

Praat mee