Tip: maak je Samsung Galaxy J3 (2016) zo snel mogelijk

Door een paar kleine, fijne aanpassing in de instellingen van de Samsung Galaxy J3 (2016) (of iedere andere Galaxy, wat dat betreft) maak je de interface van het toestel zo vlot mogelijk.

samsung-galaxy-j3-2016-tip-truc-sneller-maken Tip: maak je Samsung Galaxy J3 (2016) zo snel mogelijk

De Galaxy J3 (2016) is een prettige telefoon met een erg mooi beeldscherm voor een milde prijs. Maar de processor wint geen awards voor zijn prestaties. Toch kun je ‘m sneller maken dan hij standaard is – of tenminste, ervoor zorgen dat de meeste handeling net even wat vlotter verlopen.

Het onderstaande – het uitzetten van overbodige animaties – is een bekende truc uit de wereld van Android smartphones, die met name zinvol is op toestellen met bescheiden prestaties. Je moet dan wel eerst een verborgen menuutje tevoorschijn toveren. Ga hiervoor naar de Instellingen, en kies Toestel-info, gevolgd door Software-info. Tik nu een keer of zeven op het kopje Buildnummer, en je krijgt de melding dat de ontwikkelaarsopties nu ingeschakeld zijn.

samsung-galaxy-j3-tip-sneller-maken-animaties Tip: maak je Samsung Galaxy J3 (2016) zo snel mogelijk

En verhip, als je terug gaat naar het Instellingen menu, is daar opeens de nieuwe optie Ontwikkelaarsopties, tussen Gebruiksaanwijzing en Toestel-infoKies deze, en scroll een stukje naar beneden tot je de items Vensteranimatie schalen, Animatieschaal overgang en Schaal van duur Animator ziet. Kies de eerste – Vensteranimatie schalen – en zet de optie op de stand Animatie is uit. Herhaal deze stap ook voor de andere twee items, tot ze alledrie op Animatie is uit staan.

samsung-galaxy-j3-tip-sneller-maken-animaties-uit-1024x438 Tip: maak je Samsung Galaxy J3 (2016) zo snel mogelijk

Als je nu aan de slag gaat met je Galaxy J3 (2016), zul je merken dat overgangen tussen apps, of van en naar je startscherm niet meer gepaard gaan met een animatie, maar dat je direct ‘switcht’. Hierdoor gaat alles net even wat sneller, en voelt de interface ook vlotter aan. Mocht je onverhoopt de animatieeffecten toch missen, kun je de bovengenoemde opties natuurlijk gewoon weer terugzetten op Animatieschaal 1 x.

Beste Galaxy J3 (2016) deals per provider

Reacties

Praat mee