Samsung Galaxy J3 (2016) met Spreadtrum SC9830i SoC: benchmark testresultaten

De Samsung Galaxy J3 (2016) is, gezien zijn prijskaartje, voorzien van bescheiden hardware. Maar hoe bescheiden precies? Wij lieten het toestel een aantal rondjes rennen in verschillende benchmarks tests.

samsung-galaxy-j3-2016-benchmark-tests-resultaten-antutu-geekbench-andro Samsung Galaxy J3 (2016) met Spreadtrum SC9830i SoC: benchmark testresultaten

Met de Galaxy J3 (2016) brengt Samsung een smartphone op de markt die direct vanaf de verkoopstart minder dan € 200,- kost. Op het prima Super AMOLED beeldscherm zijn zeker geen kosten bespaard – maar processor en geheugen zijn natuurlijk wel van een niveau dat bij het prijskaartje past.

Vooral opvallend is dat Samsung voor de Galaxy J3 (2016) gekozen heeft voor een system on a chip (SoC) van Spreadtrum, en niet – zoals vaker – een goedkopere Snapdragon van Qualcomm, bijv. de 410 waar de Galaxy J5 mee uitgerust is. Deze SC9830i is een quad core processor met een maximale kloksnelheid van 1,5 GHz en ARM’s 64-bit Cortex A7 architectuur.

Uit de onderstaande benchmarkresultaten valt op te maken de Spreadtrum SC9830i wat minder krachtig is dan de genoemde Snapdragon 410, of – anders gezegd – de Galaxy J3 (2016) is wat langzamer dan de Galaxy J5 (als is dit verschil in het dagelijks gebruik niet echt merkbaar).

Maar hoe het ook allemaal moge zijn, hier vind je in ieder geval een handjevol resultaten van benchmark tests – voor wie zich een goed beeld wil vormen waar Samsung’s budgettelefoons anno 2016 toe in staat zijn.

Op dit moment zijn we nog bezig met onze uitgebreide review van dit toestel. Nu al kun je de beste Galaxy J3 (2016) abonnementen vergelijken, of de prijzen voor een losse Galaxy J3 checken.

Beste Galaxy J3 (2016) deals per provider

Praat mee