Samsung produceert 17.2 miljoen S7 (Edge) toestellen in drie maanden

Volgens Koreaanse bronnen gaat Samsung de productie van haar nieuwe generatie vlaggenschepen flink opschroeven vergeleken met die van afgelopen jaar. Volgens het Koreaanse ETnews is het bedrijf van plan om in de eerste drie maanden – februari, maart, april – na de onthulling van de Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge in totaal maar liefst 17.2 miljoen toestellen te produceren.

article_26103216523417 Samsung produceert 17.2 miljoen S7 (Edge) toestellen in drie maanden

Ter vergelijking, afgelopen jaar rolden er in totaal ‘maar‘ 15 miljoen Galaxy S6 en S6 Edge toestellen uit de fabriek in de eerste drie maanden na de officiële onthulling. De reden voor de hogere productie is dat Samsung een nog hogere vraag verwacht naar de S7 en S7 Edge dan destijds het geval was bij de S6.

Samsung Mobile Chief DJ Koh weet aan de Koreaanse media het volgende te vertellen:

Although I cannot give you detailed numerical values, it seems that Galaxy S7 will have better results than Galaxy S6. All of our customers and partners are expecting a lot from Galaxy S7

Een ander leuk weetje omtrent de productie van de nieuwe generatie Galaxy toestellen is dat er een 6:4 ratio productie is met betrekking tot de ‘normale’ S7 en de S7 Edge. Dat wil zeggen dat er ongeveer 9.9 miljoen S7 en 7.3 miljoen S7 Edge toestellen uit de fabriek moeten rollen tegen het einde van april.

Een flink contrast met de 4:1 ratio van afgelopen jaar, maar gezien de ongekende populariteit van de S6 Edge verwacht Samsung dan ook dat er steeds meer mensen gaan kiezen voor een gebogen scherm.

(via)

Beste Galaxy S7 aanbiedingen per provider:

Galaxy S7

S7 Edge

Praat mee