Beveiligingsupdates vandaag: Samsung Galaxy S4, Galaxy Core

Na de updatestorm die Samsung vorige week losliet op haar Nederlandse toestellen, was het deze week to toe rustig. Maar vandaag is er wel weer leven in de brouwerij. Tenminste, als je een unbranded Galaxy S4 hebt, of een eerste generatie Galaxy Core.

samsung-galaxy-s4-december-security-update-xxupol1 Beveiligingsupdates vandaag: Samsung Galaxy S4, Galaxy Core

De Galaxy S4 krijgt vandaag een beveiligingsupdate met firmwareversie XXUPOL1 – een recentere versie dan de vorige update die het Stagefright probleem al oploste op dat toestel. Maar met de update vandaag krijgt ook de Galaxy S4 een extra vermelding in het Toelstel-info scherm, waar te zien is hoe recent de geïnstalleerde beveiligingspatches (december, dit geval) zijn.

Deze nieuwe update is nu dus beschikbaar voor de ‘gewone’ unbranded Galaxy S4. Andere toestelversies – Black, VE, en/of Vodafone of T-Mobile branded – volgen ongetwijfeld de komende tijd, al is zoals gewoonlijk niet te voorspellen wanneer precies.

En dan is er nog de allereerste Galaxy Core – de GT-S8262, die zonder 4G verbinding – die vandaag firmware XXBPA1 voorgeschoteld krijgt. Daarmeee behoort ook op dat toestel het Stagefright lek tot het verleden.

(Dank voor de heads up, Henk!)

Beste Galaxy S4 deals per provider

Reacties

 1. Peter zegt

  Goedeavond,
  Er word op dit moment ook die nieuwe update uitgerold voor de samsung galaxy S4 GT-I9505 voot t-mobile branded
  Met vriendelijke groet peter

 2. Marco zegt

  Goedenavond,

  Ik heb gisteren exact deze update laten installeren en nu ben ik te pas en te onpas niet meer te bereiken. Ook een telefoontje naar bijvoorbeeld mijn voicemail resulteert in een hoop gekraak en gepiep. Het enige wat helpt is het toestel te herstarten. Signaalsterkte is prima dus ik heb geen enkele manier om te kunnen zien of ik daadwerkelijk ‘in de lucht’ ben.

  Toestel is niet geroot en werkte tot gisteren altijd probleemloos.

  Zijn er meer mensen met deze klacht cq heeft iemand een tip dit op te lossen?

  Alvast bedankt.

  mvg,

  Marco

 3. maurice zegt

  bij mij ook net de telefoon geupdate en af en toe verbinding weg en geen 4g internet meer.

  komt er een oplossing?? t-mobile klant

 4. Ed zegt

  Hier nog iemand met hetzelfde probleem al hierboven.
  Sinds de update van vrijdag 5-2-2016 heb ik dus geen verbinding meer behoudens af en toe E (Edge?).
  4G werkt al helemaal niet meer.
  Alles al geprobeerd, soft reset, harde reset, SIM een tijdje uit het toestel, niets heeft geholpen.
  Stop ik een andere SIM in mijn toestel, dan exact hetzelfde probleem.
  Het ligt dus aan mijn Samsung S4.

  Iemand een oplossing? Ik weet het niet meer.

Praat mee