Samsung Galaxy S4 krijgt update met Stagefright patch in Nederland (update 7-12: T-Mobile)

De Galaxy S4 is misschien niet meer de allerjongste telefoon, maar het toestel is en blijft populair. En verdient dus een update naar de laatste veiligheidsstandaard. Deze update is er bijna, en wij checkten ‘m.

samsung-galaxy-s4-update-stagefright-patch-fix-nederland Samsung Galaxy S4 krijgt update met Stagefright patch in Nederland (update 7-12: T-Mobile)

Testresultaten van Zimperium’s Stagefright detector app (Play Store HIER)

Update 10 november: inmiddels arriveert de onderstaande update op de eerste Galaxy S4 exemplaren in Nederland. Als eerste komt de unbranded Black Edition van het toestel aan de beurt.

Update 13 november: ook Vodafone’s branded Galaxy S4 krijgt vanaf vandaag de Stagefright update met firmwareversie XXUHOJ4.

Update 16 november: vanaf vandaag is de onderstaande update, inclusief Smart Manager app, beschikbaar voor de unbranded Galaxy S4.

Update 3 december: inmiddels rolt de update inclusief Stagefright patch en Smart Manager ook uit voor de Galaxy S4 Value Edition met firmwareversie XXU1BOJ3.

Update 7 december: voor T-Mobile’s Galaxy S4 is vanaf nu de update in de vorm van firmware XXUHOJ2 aan het uitrollen.

samsung-galaxy-s4-stagefright-update-smart-manager Samsung Galaxy S4 krijgt update met Stagefright patch in Nederland (update 7-12: T-Mobile)Enige tijd geleden werd Stagefright ontdekt – een gezellig naam voor een aantal ‘zwakke plekken’ in het Android besturingssysteem waar ook de Galaxy S4 op draait. Samsung beloofde deze kwetsbaarheid te dichten op haar toestellen

In Nederland wordt op dit moment een update uitgerold voor de Galaxy S4 die de allernieuwste firmware – XXUHOJ2 – naar het toestel brengt. Met een recente builddate van 8 oktober is de hoop op een volledige fix voor Stagefright gerechtvaardigd. Deze verwachting wordt dan ook waargemaakt: alle tot nu toe bekende ‘gaten’ worden door deze update gedicht.

Verder is nu ook op de Galaxy S4 Samsung’s Smart Manager app te vinden (dank, Japie). Met Smart Manager kun je eenvoudig je energie-, geheugen- en opslaggebruik in de gaten houden en beheren.

Daarnaast is er optie Apparaatbeveiliging, die je Galaxy S4 beschermt tegen malware, virussen, en andere ongewenste apps.

Op dit moment is de update al te installeren op de unbranded Galaxy S4 en S4 Black Edition, op de Value Edition, en op Vodafone’s branded toestelvariant. Het wachten is nu (3-12) nog op de update voor T-Mobile’s toestelvariant. En last but not least is de update nu ook beschikbaar voor T-Mobile Galaxy S4 versie aan het uitrollen.

Beste Galaxy S4 deals per provider

Reacties

 1. Jos zegt

  Hoi allemaal,
  heeft er al iemand iets van deze update vernomen?
  Ik heb een unbranded Black edition VE , maar nog niets gehoord. Er zijn ook weinig reactie, dus ……..???

 2. Japie zegt

  Afgelopen zaterdag binnengekomen op de unbranded GT-I9505 van mijn vriendin. Ziet er tot nu toe goed uit. Verandering die ik zo snel zag is dat nu ook de SmartManager toegevoegd is. Stagefright-lek zou gedicht moeten zijn, ga ik nog even testen.

 3. Piet Verbreee zegt

  Heb sinds zaterdag de update op mijn S4. Krijg echter sindsdien om de 5 minuten een geluidsignaal afkomstig van het systeem. Heb dat signaal nu uitgezet maar dat lijkt me niet helemaal de bedoeling. Weet iemand een oplossing?

  • Martin Hammink zegt

   Sinds de update gisteravond kan ik ook de onderste lichtknopjes niet meer gebruiken, de rechter reageert eenvoudig niet, de linker opent bij mij Google. Heel lastig en ik hoop op een snelle fix hiervoor

 4. Jos zegt

  Gisteravond toch de update gehad! Vannacht een spontane herstart (wekker en alles stond gelukkig nog ingesteld!) en vanmorgen spontaan uit gegaan. Daarna geen problemen meer ondervonden. Smartmanager lijkt me handig. Alles werkt gewoon. Voorlopig positief. Ik heb nu dus Adroidversie 5.0.1. .

 5. Lucius zegt

  Ipv XXUHOJ2 zoals hierboven is vermeld staat er bij mij XXUHOJ3 verder is alles vlekkeloos geinstalleerd.
  Had cleanmaster geinstalleerd. Heeft dit met de nieuwe smartmanager nog zin?

 6. Richard zegt

  Bij mij ook om de 5 min geluiden van notificatie die ik voorheen niet had. Kan het niet uitzetten. Kan wel maar dan is alles uit. Ik wil best weten wanneer ik een nieuw bericht heb maar niet om de 5 minuten. Wie weet een oplossing? Groeten.

 7. Wil zegt

  Ook hier problemen na deze update, NFC is niet uit of aan te zetten, evenals S-beam en android beam.
  Nfc blijft wel ingeschakeld en blijft ook de batterij flink belasten.
  Daardoor is het batterijverbruik flink omhoog gegaan.
  Ook blijft bij mij de notificatie iedere keer piepen.
  Dank je Samsung.

 8. Frans zegt

  ook ik krijg nu n vrolijk geluid bij elke notificatie. Dat had ik voorheen niet.
  ik zie meer met hetzelfde probleem. helaas nog geen oplossing?

Praat mee