Beveiligingsupdate voor de Samsung Galaxy Core 2 (update: en Lollipop voor de Grand Prime)

De laatste dagen is Samsung druk bezig om met name een aantal niet-super-recente Galaxy toestellen te voorzien van firmwareupdate met de laatste beveiligingspatches. Vandaag aan de beurt: de Galaxy Core 2. Update: inmiddels rolt een update voor de Galaxy Grand Prime het land in, die en passant ook Android 5.0.2 Lollipop met zich meebrengt.

samsung-galaxy-core-2 Beveiligingsupdate voor de Samsung Galaxy Core 2 (update: en Lollipop voor de Grand Prime)

De Galaxy Core 2 SM-G355HN krijgt vandaag in Nederland een update naar firmwareversie XXU0APA1. Net als bij de verschillende updates gisteren en eergisteren is ook nu het Stagefright lek het voornaamste doel, waartegen de Galaxy Core 2 nu dus ook definitief beschermd is.

Daarnaast krijgt de Galaxy Grand Prime SM-G530FZ op dit moment een update die niet alleen het Stagefright lek dicht, maar ook het complete Android besturingssysteem update. Firmwareversie XXU1BPA1 brengt namelijk Android 5.0.2 Lollipop naar het toestel, dat tot nu toe op versie 4.4.4 zijn rondjes draaide.

De recente updategolf volgt in reactie op berichten dat de Consumentenbond Samsung via de rechtbank wil dwingen haar updatebeleid te verbeteren, en laat zien dat het Zuid-Koreaanse concern wel degelijk snel kan schakelen – als er maar genoeg druk wordt gezet, kennelijk.

Heeft jouw Galaxy vandaag ook een update gekregen? Laat het ons hieronder weten!

(Dank voor de melding, Number of Names en Kees!)

Galaxy deal tips

Reacties

   • Curd zegt

    Waar kan ik deze update downloaden ?
    Heb een Samsung Galaxy Gear die ik maar niet kan installeren omwille van een verouderde versie
    Mijn GSM is de Samsung Grand Prime .;

    Wie kan mij helpen ? Heb inmiddels gezien dat er een update met name Lollipop 5.0.2 is

   • Curd zegt

    Weet je eventueel Michel of ik mijn Galaxy Gear aan de praat kan krijgen ?
    Dit natuurlijk zonder de update Lollipop 5.0.2 ?
    Of is het echt afwachten tot de update er is ?

    Grtz Curd

 1. angela zegt

  Paar dagen geleden een update gehad en kan sindsdien helemaal niks meer met me telefoon. Apps niet openen, telefoon hangt steeds maar vast. Verschrikkelijk!

 2. Nina zegt

  Sinds de update van mijn Samsung Galaxy core 2 en mijn man zijn Samsung Galaxy Core is de batterij iedere dag leeg. Wij moeten iedere dag opladen. Daarnaast heeft onze zoon met zijn Samsung Galaxy Core 2 na de update dat er geen geheugen ruimte meer is op zijn telefoon. Hoe kunnen wij deze problemen oplossen?

 3. Galaxy S5 Team zegt

  Ik heb een Samsung Galaxy Grand Prime en een keer was er een software update beschikbaar en ik had het geinstaleerd en daarna stond er Android 5.1.1 Lollipop. In de beschrijving stond toch Android 5.0 Lollipop?

Praat mee