Samsung patenteert nieuwe ontwerpen cameratelefoons (o.a. Edge, modulair)

In de loop van een jaar laat een grote telefoonfabrikant als Samsung talloze smartphoneontwerpen vastleggen. De meesten concepten zijn niet zo interessant, maar een aantal kersverse designs voor nieuwe cameratelefoons zijn op zijn minst opmerkelijk. Zo zien we onder meer een Galaxy S6 Edge-achtig ontwerp met dubbele Xenon flitser, en een modulair toestel met zoomlens of beamer.

edge-camera-phone-patent Samsung patenteert nieuwe ontwerpen cameratelefoons (o.a. Edge, modulair)

Een Galaxy S6 Edge-achtig toestel, zonder Home knop maar met dubbele Xenon flitser

Via het Koreaanse KIPRIS komen een aantal eerder dit jaar door Samsung aangevraagde designpatenten boven water, die een blik werpen in de keuken van het concern. Na de Galaxy K Zoom brachten de Zuid-Koreanen geen dedicated cameratelefoons meer op de markt, maar deze ontwerpen laten zien dat er vermoedelijk nog het een en ander in de pijpleiding zit – al dan niet als toekomstige Galaxy S7 variant.

In het ‘pakket’ komen we ondermeer een toestel tegen met een Galaxy S6 Edge-achtig ontwerp: gebogen edge scherm, en – dat vermeldt het patent zelfs – glas aan voor- en achterzijde. De Home knop ontbreekt, en de camera wordt ondersteund door een dubbele Xenon flitser.

Daarnaast komen we een telefoon tegen met iets wat lijkt op een soort van modulair systeem. In verschillende patenten wordt het apparaat afgebeeld met onder meer een extra grote lens, en – vermoedelijk – een beamer zoals we eerder ooit al zagen op de Galaxy Beam.

En dan zijn er nog ontwerpen voor een wat meer op een camera lijkend apparaat – maar wel een extreem dunne, met een groot beeldscherm en een fysieke draaiknop om het een en ander prettig te kunnen bedienen.

Wat we van de hier getoonde ontwerpen in de praktijk gaan tegenkomen is lastig te voorspellen. Het S6 Edge-achtige toestel zou natuurlijk op kunnen duiken in de Galaxy S7 serie in 2016 – die zullen designtechnisch namelijk niet zoveel van elkaar verschillen. Maar concrete, definitieve ontwerpen worden nooit van tevoren gepubliceerd, dus wat we nu zien zijn hooguit de concepten van morgen.

Galaxy deal tips

Praat mee