Android 6.0 Marshallow update arriveert op Hongaarse Samsung Galaxy Note 4 (update: video)

In principe lijkt de kans niet zo groot dat de Galaxy Note 4 Samsung’s eerste telefoon is die op korte termijn de update naar Android 6.0 Marshmallow krijgt. Maar waarom duikt precies dat dan op in Hongarije?

samsung-galaxy-note-4-android-6-marshmallow-update Android 6.0 Marshallow update arriveert op Hongaarse Samsung Galaxy Note 4 (update: video)

In dat land duikt naar verluid de nieuwe Android 6.0 Marshmallow firmware op één – of meerdere, dat is vooralsnog onduidelijk – Galaxy Note 4. En hoewel het eerst instinct is om te zeggen dat het hele verhaal een tikje nep is, blijkt de genoemde firmwareversie – XXU1DOL3 – wel degelijk te kloppen.

De bewuste update is op het moment van schrijven verder niet over the air beschikbaar, en dus lijkt de kans groot dat het hier gaat om een vroege testversie van de Marshmallow firmware die om een of andere reden al bij een gebruiker belandde.

En wat is er dan te zien op deze Galaxy Note 4 met Android Marshmallow? Opvallend zijn de nieuwe icoontjes, die aansluiten bij de icoontjes van de Galaxy S6, maar nog meer de vernieuwde Air Command feature – inderdaad, die van de Galaxy Note 5.

samsung-galaxy-note-4-android-6-marshmallow-air-command Android 6.0 Marshallow update arriveert op Hongaarse Samsung Galaxy Note 4 (update: video)

Ook van de partij lijkt de Screen Off Memo functie, waarmee je direct op de nog uit staande scherm kunt schrijven als je je S Pen tevoorschijn haalt. Een tijdje geleden lieten we je al zien hou je deze toffe Note 5 feature ook op je Note 4 kunt krijgen, maar mogelijk komt deze met de Marshmallow update dus officieel naar het toestel.

Update: inmiddels is duidelijk dat de Galaxy Note 4 in kwestie daadwerkelijk een update kreeg naar Android 6.0 Marshmallow – een uitgebreide hands on video maakt aan alle twijfel een einde. En zo zien we inderdaad Screen Off Memo en het compleet vernieuwde Air Command, én de nieuwe icoontjes hun opwachting maken.

Met deze video wordt tevens natuurlijk ook direct duidelijk waarom Samsung de uitrol van de Marshmallow update voor de Note 4 nog niet verder heeft doorgezet: er lijken nog heel wat bugs aanwezig, en bij vlagen hapert het gehele systeem flink.

Wanneer de Galaxy Note 4 uiteindelijk dus de update officieel krijgt is niet bekend – maar het is nu een stuk duidelijker wat je straks zoal te wachten staat aan veranderingen, vernieuwingen en toevoegingen.

Hoe tof dit alles ook lijkt, een korreltje zout raden we je bij deze toch aan, zeker zolang de update met dezelfde features niet op meer toestellen opduikt. Zodra dit wél gebeurt nemen wij de nieuwe software natuurlijk uitgebreid onder de loep op onze eigen Galaxy Note 4. Maar tot die tijd houden we een slag om de arm, met de toevoeging dat als dit alles toch een hoax blijkt, ook de komst van de nieuwe features op losse schroeven staat.

Beste Galaxy Note 4 deals per provider

Praat mee