Tip-voor-gevorderden: Galaxy Note 5’s Screen-off Memo op je Note 3, 4, Edge

De Screen-off Memo functie is misschien wel het tofste snufje van de (nog) niet in Nederland/Europa verkrijgbare Samsung Galaxy Note 5. En de handige doe-het-zevert kan deze nu ook op de Galaxy Note 3, Note 4 of Note Edge installeren. Update: inmiddels brengt de update naar Android 6.0.1 Marshmallow via officiële weg Screen-off Memo (Notitie scherm uit) naar de Galaxy Note 4 en Note Edge.

samsung-galaxy-note-5-screen-off-memo-andere-note Tip-voor-gevorderden: Galaxy Note 5's Screen-off Memo op je Note 3, 4, Edge

Dankzij Screen-off Memo kun je op het scherm van de Galaxy Note 5 notities maken terwijl het toestel in principe uit staat. Je hoeft geen extra handelingen te verrichten, geen keuzes te maken in het Air Commmand menu, geen andere apps te openen – alleen de S Pen tevoorschijn halen en schrijven, dus.

Dankzij vlijtig werk op het XDA forum is de Screen-off Memo app nu ook te installeren op de Galaxy Note 3, 4 en Edge. Hij werkt daar niet exact hetzelfde als op de Galaxy Note 5, maar met de juiste instellingen – Air Command uitzetten bij Acties na loskoppelen in het S Pen menu in Instellingen – werkt de app verder prima op ons redactionele toestel. En aan verbeteringen wordt nog gewerkt, aldus XDA ontwikkelaar Xperiacle.

Wil je Screen-off Memo op jouw Note, in het volle besef dat alleen jij verantwoordelijk bent voor wat je met jouw telefoon doet? Check dan de benodigde beschrijvingen, instructies en downloads op XDA HIER.

Update: in tegenstelling tot wat we hier eerder schreven, is roottoegang niet nodig om Screen-off Memo te gebruiken op je Note. Excuses voor de verwarring!

(via)

Beste Galaxy Note 3 deals per provider

Praat mee