‘Samsung Galaxy Note 5 vanaf januari in Europa te koop’ (update)

Uit nieuwe berichten zou blijken dat Samsung de Galaxy Note 5 in januari in Europa op de markt wil gaan brengen.

Toen de Galaxy Note 5 gelanceerd werd, bleek het toestel niet bestemd voor Europa – en dus ook niet voor Nederland. Toch leek al snel dat deze beslissing niet definitief zou zijn, en na andere aanwijzigingen duikt wederom nieuws dat het tot gaat gebeuren.

Vanuit ‘bronnen dichtbij Samsung's Roemeense tak' komen geluiden over een Europese release van de Galaxy Note 5 in januari – over pakweg twee en een halve maand, zeg maar.

Of dit alles daadwerkelijk zo gaat gebeuren valt op dit moment uiteraard moeilijk te controleren. Afwachten, en eerst-zien-dan-geloven lijkt ons een verstandige houding. Desondanks duikt hiermee het zoveelste teken op dat de Note 5 vroeg of laat ook dichter bij huis te koop zal zijn. En dat is voor menig Note gebruik(st)er toch aardig nieuws.

Update: in respons op het bovenstaande gerucht laten de mannen van Sammobile weten nog steeds geen nieuwe software voor de Europese versie van de Note 5 – modelcode SM-N920F – te zien op Samsung's firmwareservers.

Dat wil niet zeggen dat het bovenstaande niet juist is, maar wel dat Samsung op dít moment nog niet bezig is met de ontwikkeling van de software voor een Europese toelstelversie. Uiteindelijk zal er op dat front wel beweging moeten komen voor het toestel daadwerkelijk in onze schappen kan verschijnen.

Overigens heeft Samsung – in tegenstelling tot aanvankelijke plannen – de Note 5 inmiddels wel in Rusland uitgebracht. En ook in de Oekraïne komt hij nu pas op de markt. Bedenk wel dat het in beide landen om de toestelvariant met modelcode SM-N920C gaat, en niet om de Europese 920F. Maar Samsung lanceert het toestel wel degelijk ook in landen die niet op de oorspronkelijke releaselijst stonden – dat staat vast.

(via)

Lees de reacties (9)

  • Geen losse batterij, geen sd-card. Na vele, vele jaren Samsung ga ik afscheid nemen. En als ik zo op internet rondkijk ben ik niet de enige.
    Het bedrijf is toch niet zo slim (of zeg maar oliedom) als eerder gedacht.

  • Ook ik ga twijfelen, wij hebben 20 toestellen Note 3 en hoopte op de Note 5.
    Echter weer laat Samsung zijn europese markten in de steek.

    Wij gaan overstappen als de concurrent sneller met een top toestel op de markt komt.

    Maar goed wij zijn maar een lullig klein spelertje.

  • Echt jammer zonder sd-card heb ik niet zoveel aan me note5.. xperia z5 ga ik eff onderzoeken. Heeft iemand ervaring met xperia series?

  • Samsung tyief tog een eind op man. Er zijn zat mensen in Europa wiens favoriet toch de Note-series is. Gewoon maar "ons" (Eu) in de steek laten. De Note 5 is al verpest door de batterij non-removal te maken en sd-slot weg te laten, vervolgens laten jullie het ook niet hier uitkomen. Bagger

1 2
Gerelateerde artikelen