‘Samsung Galaxy Note 5 vanaf januari in Europa te koop’ (update)

Uit nieuwe berichten zou blijken dat Samsung de Galaxy Note 5 in januari in Europa op de markt wil gaan brengen.

samsung-galaxy-note-5-nederland 'Samsung Galaxy Note 5 vanaf januari in Europa te koop' (update)

Toen de Galaxy Note 5 gelanceerd werd, bleek het toestel niet bestemd voor Europa – en dus ook niet voor Nederland. Toch leek al snel dat deze beslissing niet definitief zou zijn, en na andere aanwijzigingen duikt wederom nieuws dat het tot gaat gebeuren.

Vanuit ‘bronnen dichtbij Samsung’s Roemeense tak’ komen geluiden over een Europese release van de Galaxy Note 5 in januari – over pakweg twee en een halve maand, zeg maar.

Of dit alles daadwerkelijk zo gaat gebeuren valt op dit moment uiteraard moeilijk te controleren. Afwachten, en eerst-zien-dan-geloven lijkt ons een verstandige houding. Desondanks duikt hiermee het zoveelste teken op dat de Note 5 vroeg of laat ook dichter bij huis te koop zal zijn. En dat is voor menig Note gebruik(st)er toch aardig nieuws.

Update: in respons op het bovenstaande gerucht laten de mannen van Sammobile weten nog steeds geen nieuwe software voor de Europese versie van de Note 5 – modelcode SM-N920F – te zien op Samsung’s firmwareservers.

Dat wil niet zeggen dat het bovenstaande niet juist is, maar wel dat Samsung op dít moment nog niet bezig is met de ontwikkeling van de software voor een Europese toelstelversie. Uiteindelijk zal er op dat front wel beweging moeten komen voor het toestel daadwerkelijk in onze schappen kan verschijnen.

Overigens heeft Samsung – in tegenstelling tot aanvankelijke plannen – de Note 5 inmiddels wel in Rusland uitgebracht. En ook in de Oekraïne komt hij nu pas op de markt. Bedenk wel dat het in beide landen om de toestelvariant met modelcode SM-N920C gaat, en niet om de Europese 920F. Maar Samsung lanceert het toestel wel degelijk ook in landen die niet op de oorspronkelijke releaselijst stonden – dat staat vast.

(via)

Reacties

 1. dirkfaam zegt

  Geen losse batterij, geen sd-card. Na vele, vele jaren Samsung ga ik afscheid nemen. En als ik zo op internet rondkijk ben ik niet de enige.
  Het bedrijf is toch niet zo slim (of zeg maar oliedom) als eerder gedacht.

 2. zegt

  Ook ik ga twijfelen, wij hebben 20 toestellen Note 3 en hoopte op de Note 5.
  Echter weer laat Samsung zijn europese markten in de steek.

  Wij gaan overstappen als de concurrent sneller met een top toestel op de markt komt.

  Maar goed wij zijn maar een lullig klein spelertje.

 3. Ikke zegt

  Echt jammer zonder sd-card heb ik niet zoveel aan me note5.. xperia z5 ga ik eff onderzoeken. Heeft iemand ervaring met xperia series?

 4. ZipMan zegt

  Samsung tyief tog een eind op man. Er zijn zat mensen in Europa wiens favoriet toch de Note-series is. Gewoon maar “ons” (Eu) in de steek laten. De Note 5 is al verpest door de batterij non-removal te maken en sd-slot weg te laten, vervolgens laten jullie het ook niet hier uitkomen. Bagger

 5. Remco zegt

  Wel jammer van die negativiteit. Samsung maak nog steeds mooie toestellen en ik zou zeggen er staan
  ongeveer 4 sites op internet waar je een betrouwbare Note 5 kunt bestellen.
  De Note 5 920c is een super toestel en ondersteunt ook de nederlandse netwerken en de taal is ook volledig in
  het nederlands.Voor de gene die met die sd kaart zitten er is een 32,64,128 GB variant dus daar over
  niet te klagen denk ik zo….

  • Daphne zegt

   Ik ben zeer benieuwd waar ik de Note 5 kan bestellen. De Note-serie is nu eenmaal de flagship on de Samsungs. Ik heb de website 2Call en Phoneshop gevonden, maar daar wordt alleen de Black en Gold aangeboden. Ik ben geinteresseerd in de Silver. Heeft iemand een tip voor mij?

 6. Steven zegt

  Ik heb al ruim 2 jaar de note 3 super toestel…na veel updates ben je wel toe aan een nieuwe..ik gebruik hem zakelijk…waarom een note…de pen natuurlijk die gebruik ik veel.. Je ben er aan gewent…waardeloos van Samsung om zo lang te wachten om hem bij ons uit te brengen. Echt arrogant, je loop gewoon achter want de ontwikkeling staat niet stil. We wachten af ????

 7. Melis zegt

  Ik ben benieuwd wanneer de Note 5 verkrijgbaar is. ik wacht ook al een paar maanden en ik denk er zelfs aan om er net zo lang op te wachten tot er een note 5 uitkomt. al 2 jaar ervaring met de note 3 en ik ben echt super blij mee! alleen ben ik toe aan iets nieuws. Kom op Samsung-Note laat je Fans niet in de steek!!!

Praat mee