Samsung UK bevestigt: geen Android Lollipop voor de Galaxy Note 8.0

In feite hadden we hoop al een beetje opgegeven, en Samsung’s Engelse tak bevestigt wat we al wisten: de Galaxy Note 8.0 krijgt geen update meer naar Android 5.0 Lollipop.

samsung-galaxy-note-8-0-android-lollipop-update Samsung UK bevestigt: geen Android Lollipop voor de Galaxy Note 8.0

Een tijdje geleden al zaaide een Midden-Oosterse Samsung afdeling twijfel, toen er via Facebook gecommuniceerd werd dat de Galaxy Note 8.0 géén Android 5.0 Lollipop update meer zal krijgen. Vervolgens bleef het enige tijd stil, maar nu heeft Samsung UK zich achter haar Arabische collega’s geschaard.

Op zich is het niet zo’n grote verrassing dat de Galaxy Note 8.0 géén Lollipop update meer krijgt. De compacte tablet met S Pen stylus is inmiddels alweer twee en een half jaar geleden uitgebracht – ruim voorbij de standaard ondersteuningsperiode.

Toch bleef er lange tijd hoop, omdat de Galaxy Note 2 mogelijk ook nog voor dezelfde update in aanmerking komt – en dat toestel is nog ouder, tenslotte. Overigens ontkende Samsung UK recent ook dat de Note 2 de sprong naar Lollipop zal maken, dus consequent zijn ze daar in ieder geval wel.

Wie zich nog aan een laatste strohalm wil vastklampen, kan nog terecht bij de gedachte dat Samsung’s Engelse tak alleen uitspraken kan doen over updates voor apparaten in haar eigen markt. Theoretisch kan het dus zijn dat een telefoon of tablet in Engeland niet, en elders wel een bepaalde update krijgt. In de praktijk zijn er echter niet zoveel voorbeelden van een dergelijk scenario – tenminste niet als de hardware verder gelijkwaardig is.

(via)

Galaxy deal tips

Praat mee