Samsung Galaxy S6 (Edge/Plus) tip: Automatisch resetten/herstarten

In onze serie tips en trucs voor de Galaxy S6, S6 Edge en S6 Edge Plus vandaag een subtiele, maar handige als je je toestel snel en geoptimaliseerd wilt houden: Automatisch opnieuw starten.

samsung-galaxy-s6-edge-plus-tip-automatisch-resetten-opnieuw-starten Samsung Galaxy S6 (Edge/Plus) tip: Automatisch resetten/herstarten

Hoewel veel mensen hun smartphone 24 uur per dag aan hebben staan, is het helemaal geen slecht idee deze af en toe een keertje opnieuw op te starten. Je telefoon maakt dan simpel gezegd een frisse, geoptimaliseerde start. Nu kun je dit natuurlijk eenvoudig zelf doen, maar een nieuw snufje – standaard op de Galaxy S6 Edge Plus, nieuw op de Galaxy S6 en S6 Edge – zorgt dat dit automatisch gebeurt.

Ga in je Instellingen naar Back-up maken en terugzetten (1), en kies vervolgens de optie Autom. opnieuw starten (2). Met de schakelaar rechtsboven zet je de feature aan (3).

samsung-galaxy-s6-edge-plus-tip-automatisch-resetten-opnieuw-starten-instellen Samsung Galaxy S6 (Edge/Plus) tip: Automatisch resetten/herstarten

Tevens kun je nu nog invoeren op welk tijdstip je wilt dat jouw Galaxy S6 (Edge/Plus) zichzelf opnieuw opstart, bijvoorbeeld middenin de nacht als je toch ligt te slapen, én op welke dag dit moet gebeuren (4).

Zoals je kunt lezen zal jouw toestel zich alleen opnieuw starten als je je S6 op dat moment niet gebruikt, als de batterij nog minstens 30% vol is. Tevens – en dat is zowel jammer, als erg logisch – kun je geen SIM kaart vergrendeling aan hebben staan. Eventueel kun je deze uitzetten via Instellingen -> Schermvergr. en beveiliging -> Andere beveiligingsinstellingen -> SIM-kaartvergrendeling instellen.

Beste Galaxy S6 deals

Per provider

Los toestel

Reacties

  1. raymon zegt

    Hallo
    De Samsung s6 van mijn vrouw is uit gegaan en geeft flikkerende beelden maar kan er niks meer mee doen.
    Weet u wat te doen.
    Mvg raymon

Praat mee