Kleine update fixt Stagefright lek op Samsung Galaxy Note 4 (update 2: nog niet helemaal)

Vrij kort na update naar Android 5.1.1 krijgt de Galaxy Note 4 nog een kleine fix, die het Stagefright lek compleet repareert. Update 1: de onderstaande update is nu ook beschikbaar op de Nederlandse Note 4, te beginnen met de unbranded toestelversie. Update 2: nieuwe bevindingen over ‘Stagefright 2.0‘ toegevoegd – zie onderaan.

samsung-galaxy-note-4-stagefright-update-fix Kleine update fixt Stagefright lek op Samsung Galaxy Note 4 (update 2: nog niet helemaal)

De nieuwe, kleine update brengt firmwareversie XXU1COI3 naar de Galaxy Note 4. De update naar Android 5.1.1 repareerde al het grootste deel van de kwetsbaarheden van het Stagefright lek, maar – zo blijkt – nog niet alles. De nieuwe update zorgt ervoor dat het Stagefright probleem op de Note 4 definitief tot het verleden behoort.

De update is inmiddels beschikbaar op de unbranded Galaxy Note 4 in Nederland. Vermoedelijk volgt hij voor de branded toestellen van Vodafone en T-Mobile op korte termijn.

samsung-galaxy-note-4-stagefright-2-0-update Kleine update fixt Stagefright lek op Samsung Galaxy Note 4 (update 2: nog niet helemaal)Update: naar aanleiding van nieuwe informatie over het Stagefright lek in Android heeft Zimperium haar detector vernieuwd. Zoals je hiernaast kunt zien is de Galaxy Note 4 ook ná het uitvoeren van bovenstaande update nog gevoelig voor één kwetsbaarheid.

Er is dus nog wat werk aan de winkel voor Samsung, dat op dit moment al erg druk is met het uitrollen van veiligheidsupdates voor haar brede Galaxy portfolio.

Hopelijk zien we op korte termijn ook het laatste ‘gat’ gedicht worden door een nieuwe firmwareupdate – en volgens tevens update voor de branded versies van de Note 4.

Update 2: een nieuwe fix die Stagefright alsnog compleet dicht is inmiddels onderweg.

Beste Galaxy Note 4 deals per provider

Reacties

  1. jdewilde zegt

    Sinds 8 oktober is er een nieuwe update van de detector van Zimperium.
    Deze test op een uitgebreidere set dan eerst.
    Helaas is met de update van Samsung 1 lek niet gedicht: CVE-2015-6602

Praat mee