Blik op een nieuwere firmware voor de Samsung Galaxy Note 3 (die niet in Nederland beschikbaar is)

Het is alweer maanden geleden dat de Samsung Galaxy Note 3 de update naar Android 5.0 Lollipop kreeg. Maar in tegenstelling tot veel andere toestellen, bleef een volgende update – om bugs te fixen, stabiliteit te verbeteren, etc. – tot nu toe. Desalniettemin werpen wij een blik op een elders wel beschikbare nieuwere firmware voor het toestel.

samsung-galaxy-note-3-android-lollipop-xxugboh8-nederland Blik op een nieuwere firmware voor de Samsung Galaxy Note 3 (die niet in Nederland beschikbaar is)

De komst van Android 5.0 Lollipop naar de Galaxy Note 3 ging met horten en stoten. Verrassend vroeg kregen Vodafone branded toestellen ‘m, maar de rest moest daarna nog vrij lang wachten. En vervolgens ging de update bij de meeste gebruik(st)ers weliswaar goed, maar niet bij iedereen van een leien dakje. Dat is op zich vrij normaal bij een update van deze omvang.

Echter, waar andere toestellen na de grote Lollipop update één of meer kleinere updates kregen om bugs te fixen en stabiliteit te verbeteren, bleef het stil rond de Galaxy Note 3. Toch hield Samsung niet op met de ontwikkeling van de software voor het toestel, alleen er arriveerden om onbekende redenen simpelweg geen nieuwere versies meer in ons land.

samsung-galaxy-note-3-android-lollipop-xxugboh8 Blik op een nieuwere firmware voor de Samsung Galaxy Note 3 (die niet in Nederland beschikbaar is)

Dankzij lezer Henk (dank!) hebben we nu een tijdje een veel nieuwere firmware kunnen testen op onze Nederlandse Note 3, en het verschil mag er wezen. De eerdere firmware XXUGBOB6 stamde van 25 februari, terwijl de nieuwe firmwareversie XXUGBOH8 een builddate heeft van 31 augustus.

Dit verschil is erg goed voelbaar op het toestel. Onze redactionele Galaxy Note 3 deed het op zich prima op Android Lollipop, maar pas met deze nieuwe firmware is voor ons gevoel de ‘oude vertrouwde’ (lees: snelle, soepele) Note 3 weer echt terug.

Of het toestel in de toekomst nog updates zal krijgen naar Android 5.1 of zelfs Android 6.0 Marshmallow is nog maar de vraag. Maar een update naar een nieuwere Android 5.0 firmware is wat ons betreft absoluut de moeite waard. Dus, Samsung, kom maar op!

Als je goed uit de voeten kunt met het flashen van je telefoon via Odin, dan kun je – uiteraard geheel op eigen risisco – de XXUGBOH8 firmware HIER downloaden (Nederlandse PHN CSC incluis-  wederom, met dank aan Henk).

Beste Galaxy Note 3 deals per provider

Reacties

Praat mee