Android 5.0 Lollipop update rolt uit op unbranded Samsung Galaxy Note 3 in Nederland (update 6 mei: nu ook T-Mobile)

Nadat Vodafone’s branded Samsung Galaxy Note 3 enige tijd geleden de sprong naar Android 5.0 Lollipop maakte, komt de update nu ook voor de unbranded toestelversie op gang in Nederland.

Update (6 mei): nadat eerder dus de unbranded Galaxy Note 3 en Vodafone’s branded toestel de Lollipop update kregen, is vanaf vandaag T-Mobile’s toestelvariant aan de beurt. (Dank, Henk!)

samsung-galaxy-note-3-android-5-lollipop-update-nederland-unbranded1 Android 5.0 Lollipop update rolt uit op unbranded Samsung Galaxy Note 3 in Nederland (update 6 mei: nu ook T-Mobile)

De komende dagen zal de update, Android 5.0 en firmwareversie XXUGBOB6 incluis, naar gebruik(st)ers met een unbranded Galaxy Note 3 brengen. De update is ruim 800 MB groot – download ‘m dus bij voorkeur via WiFi, en zorg dat je voldoende vrije ruimte op je toestel hebt voor download en installatie (3 GB is voldoende). Update:  T-Mobile’s Note 3 variant krijgt firmwareversie XXUGBOD6 – een wat recentere versie van dezelfde software.

samsung-galaxy-note-3-android-5-lollipop-update-nederland-unbranded-31 Android 5.0 Lollipop update rolt uit op unbranded Samsung Galaxy Note 3 in Nederland (update 6 mei: nu ook T-Mobile)

De Android Lollipop update brengt zoals bekend flinke vernieuwingen naar het toestel: de interface krijgt een fris nieuw uiterlijk. Omdat de Note 3 nog op een wat oudere versie van Samsung TouchWiz interface draaide, is de stap flink. Menu’s hebben een witte achtergrond, het uiterlijk van applicaties is aangepast aan het Material design van Android Lollipop, notificaties zijn anders geïmplementeerd, en achter de schermen moet de switch naar de zogenaamde Android RunTime voor een soepeler gebruikerservaring zorgen.

samsung-galaxy-note-3-android-5-lollipop-update-nederland-unbranded-2 Android 5.0 Lollipop update rolt uit op unbranded Samsung Galaxy Note 3 in Nederland (update 6 mei: nu ook T-Mobile)

Om de grote update zonder problemen te laten verlopen is het allerminst onverstandig om na het uitvoeren ervan een factory reset uit te voeren, of zoals Samsung het noemt: Standaardgegevens herstellen. Voor tips en hulp bij problemen kun je een blik werpen bij onze Android Lollipop tips voor Galaxy telefoons.

(dank Rudy, Sean, Frits en iedereen die het meldde!)

Beste Galaxy Note 3 deals per provider

Reacties

 1. andre zegt

  gisteren lollipod op mijn te 3 gezet, geen problemen. Wel lijkt het allemaal wat soepeler te verlopen. de layout vind ik veel beter en het lijkt of mijn mp3’s veel beter klinken.

  • Arent zegt

   Vandaag overgegaan naar Lollipop. Ziet er op de eerste blik goed uit. Ondervind nog wel problemen met mij Galaxy Gear 2 Neo. Hoop dat die problemen snel verholpen zullen zijn. Verder tot nu toe tevreden.

 2. edje zegt

  vandaag lollipop geïnstalleerd. werkt vooralsnog goed. grafisch ziet het er goed uit. snelheid van mijn note 3 is verbeterd.. batterij wel sneller leeg, en wifi niet altijd even stabiel. ik ben er tot nu toe wel tevreden over.

 3. Syl zegt

  Ben dit weekend ook overgegaan. Op zich een prima update, alleen hoor ik nu continu het unlock-geluidje als de Note in standby staat.

 4. Martin zegt

  Vrijdag lollipop geinstalleerd, ging goed, batterij ging echter sneller leeg, heb een factory reset gedaan en batterij gaat nu langer mee dan op Kit Kat… dus een aanrader is (zoals Samsung ook altijd zegt) een factory reset uitvoeren..

 5. Mario zegt

  Ook update gedaan.zoveeeeel spijt.alles ziet er mooi strak uit.!
  Maar wifi probleem.hij schakelt niet naar wifi.alles gedaan.reboot.opnieuw alles geïnstalleerd. Dus alles gewist.router gereset.wachtwoord op nieuw erin. Vinkhes netwerk wissen weg gehaald.alles geprobeerd. Zit ook veel te lezen.men geeft ook toe dat er een fout in lollipop zit. Je kan er niks aan doen.alleen afwachten totdat andere software er is.baal enorm. Ben niet de domste met instellingen. Vind het werk raar dat niet iedereen het heeft.
  Als ik wifi uit aan druk komt ie wel gelijk erin overigens.ook bij geavanceerde instellingen alles geprobeerd. Snik.heb spijt. Nu trekt ie batt dus leeg.komt door die wifi.hij blijft zoeken en zit gewoon erin.
  Is een bug. En is bekend.
  Waarom ik

  • Smolders Miranda zegt

   Troost u Mario heb juist het zelfde aan de hand met mijn Note 3 update naar Lollipop 5.0.
   Ook Wifi problemen ,blijft scannen en ” Locatie” blijft ook constant zoeken waardoor batterij leegloopt op een paar uren ( vroeger 2 dagen met één oplaadbeurt, toestel wordt warm. Heb hem terug gezet op fabrieksinstelling, cache gewist, functie slimme wissel Wifi uitgezet,Enkel als ik Locatie en Wifi uitzet gaat mijn batterij zo lang mee als bij KitKat en wordt het toestel niet warm,maar dit kan en mag niet de bedoeling zijn ,ik wil gebruik maken van Wifi en Locatie functie. Mag me zelf tot een Android kenner rekenen maar krijg het probleem niet opgelost, Enkel 5.02 kan oplossing bieden hoop ik.
   Heb al gehoord dat de Galaxy’s S3 enS4 en S5 ook problemen hebben ,ook Nexus toestellen hebben problemen volgens forums.I

   Heb Samsung een email gestuurd betreffende probleem maar nog geen antwoord ontvangen.
   Er zou thans een oplossing zijn met 5.02 upgrate maar hoelang gaan we weer moeten wachten.
   Heb eerste Galaxy S gehad liep lekker toen hij nieuw was na update Android een ramptoestel, uitvallen ,vastlopen enz..nooit een oplossing gekomen van Samsung en dit ergerd me nu weer de angst dat dit nu weer het probleem gaat zijn. Dan is dit mijn laatste Samsung en Android toestel.
   Ga dan voor Apple en iOS.Software en hardware van zelfde fabrikant lekker op elkaar afgesteld,heb iPod touch gekocht met iOS 7 en nu reeds iOS 8.02,elke bug wordt snel opgelost toestel loopt lekker,iOS heeft bij nieuwe versie ook bugs maar hier wordt volgens mij door Apple snel een oplossing voor bedacht en duurt het geen maanden of wordt er niets aan gedaan.

 6. chris zegt

  Ik heb ook een unbranded Note 3 maar nog geen update ontvangen.

  Hoelang strekt een update voor 1 toestel zich normaal uit?
  Dus hoeveel tijd zit er gemiddeld tussen wanneer de eerste gebruikers de update ontvangen en de laatste (ervan uitgaande dat men allemaal exact dezelfde telefoon heeft)?

  • Smolders Miranda zegt

   Neen Joost zou het niet doen zou wachten en kijken wat Samsung gaat bieden als oplossing als ze er komt? moest ik terug kunnen naar KitKat zou het direct doen,ik heb spijt dat ik er lollipop 5.0 heb opgezet. KitKat liep zo lekker, vind Lillipop ook wel gelikt hoor maar spijtig van de bugs, heb thans KitKat ook op mijn Note 3 geüpdatet want er stond standaard bij aankoop Ice Cream Sandwich op. Nooit problemen gehad met beide en nu dit, ben echt ontgoochelt want de Note 3 en 4 zijn prachtig-machtige smartphones, jammer!
   Zou even forums volgen en kijken wanneer de 5.02 beschikbaar is en zou dan misschien kunnen overgaan tot update of als je zinnens bent hem binnen een half jaar te vervangen door een nieuwe Note wacht dan tot de Note 5 beschikbaar is daar zal de Lillipop dan standaard opstaan en laat KitKat lekker nog even staan tot dat ge de 3 vervangt.

  • Smolders Miranda zegt

   Ge naar instellingen -Algemeen – Toestel-info – Software-update aanklikken – Nu bijwerken ,dan gaat u kunnen kiezen ‘OK’ aantikken, toestel gaat dan controleren of er een update beschikbaar is,(normaal wel voor Nederland en Belgie) klik op OK, nu kan het zijn dat ge geen OTA update kunt uitvoeren(ik bedoel update via toestel rechtstreeks via 3-4 G of Wifi dan moet u het toestel aansluiten op PC of laptop (zie dat KIES 3 is geïnstalleerd (te vinden op site Samsung) maak eerst zeker een back-up van u toestel en kies dan voor update, volg de instructies en KOPPEL HET TOESTEL ZEKER NIET AF TIJDENS DE UPDATE. de rest gaat vanzelf kan wel enige tijd in beslag nemen, het toestel gaat na de update er op starten en klaar,mocht er toch iets fout zijn gelopen kies kan in het menu KIES voor de optie “HERSTEL update..

 7. Rishi zegt

  Na updaten is een Factory reset wel nodig. Ik heb veel apps draaien, en na de update werd alles traag en laggy. Na een factory reset, (en dus uren weer alles instellen/installeren) deed ie het geweldig. Lekker snel, batterij gaat lang mee, geen issues wat dat betreft.

  Echter…

  1) Als je een S View cover hebt, dan zul je merken dat je telefoon helemaal heet wordt, en je accu in no-time leeg loopt. Dit komt doordat de Widget voor het Weer op de S View cover iedere 2 seconden GPS gaat opstarten! In je S View window naar links swipen, Instellingen kiezen, en bij Items voor Weergave, Weer uitvinken. Dan is het probleem weg. Mega blunder van Samsung, hadden ze moeten testen!

  2) Als je een Gear hebt, (ik heb een Gear S), dan kun je de update liever overslaan. Grote issues met bluetooth connectie. Heb intussen Samsung support ingeschakeld gebeld, maar krijg voor te horen om even Gear Manager opnieuw te installeren, (terwijl ik al had aangegeven dat ik dit heb gedaan en ook zelfs een factory reset heb gedaan). Probleem lijkt idd te liggen aan de Gear Manager die de Bluetooth verbing niet herstelt nadat je de Bluetooth range bent gelopen, en weer terugkeert. Ik heb veel geprobeerd en getest, echter krijg ik het niet goed werkend. Lijkt echt een bug in de ‘Lollipop’ versie van Gear Manager te zijn. Met Kitkat nooit problemen gehad.

  • Edje zegt

   Bedankt voor de informatie Rishi.
   Na de factory reset gaat mijn batterij de helft langer mee.
   Ook de wifi werkt nu perfect.
   Het is inderdaad weer veel werkt om alles te installeren en in te stellen, maar dan heb je ook wat.
   Ook de widget voor het weer op de S-view uitgeschakeld

  • Smolders Miranda zegt

   Misschien even terug zetten naar febrieksinstellingen,bij mij verscheen geen nummering meer langs mijn groen horentje,dit heb ik kunnen herstellen na reset de andere problemen niet.

  • Smolders Miranda zegt

   Heb ook S view cover heb hem al verwijderd maar de weer widget op de homepagina blijft ook zoeken,volgens mij is de GPS -Locatie functie hiervoor verantwoordelijk niet de S View cover.
   Locatie uitzetten help maar dit kan toch niet de bedoeling zijn van Lollipop he…het is een bug daar ben ik zeker van

  • Esther zegt

   Ben ook al bezig geweest om mn gear 2 weer normaal te laten werken, maar niks helpt dus. hopen dat ze er snel een oplossing voor vinden want zo kan ik net zo goed een normaal horloge dragen, constant of helemaal geen verbiniding of hij zegt wel verbinding te hebben maar berichten komen niet door. Steeds opnieuw handmatig bluetooth uit en aanzetten op mn foon en dan pakt hij hem uiteindelijk weer….zeer irritant en erg spijt van de update!

  • Mark zegt

   Ook ik heb spijt van de update. Bluetooth valt continue weg in mijn auto, dat kan dus echt niet aangezien ik zakelijk vaak bel in de auto. Als ik de auto uit stap blijft hij in een of andere bluetooth modus staan waardoor ik dus weer niet bereikbaar ben omdat hij geen verbinding met een netwerk maakt. Ik was heel erg tevreden over mijn Note 3. Nu echter één grote ergernis.

 8. Rudie zegt

  Unbranded Note 3 naar Lollipop geuprade en alles draait nog soepel. Is sneller dan voorheen en de batterij gaat zelfs iets langer mee ondanks dat ik geen factory reset heb gedaan. Was het wel van plan maar gezien de batterij levensduur wacht ik er nog mee als blijkt dat de batterij alsnog sneller leeg begint te lopen. Geen problemen met de wifi.

 9. Danny zegt

  Ik heb vorige week vrijdag een update naar lollypop 5.0 gehad op mijn NOTE 3.
  Werkt prima en ziet er ook goed uit. Alleen mijn baterij gaat net zo hard leeg als voorheen. Sluit ook alle apps als ik die gebruikt heb. En kwam er achter dat mijn s pen popup het niet meer doet. Als ik mijn s pen eruit haal ko te de popup voor schermschrijven, noties en nog twee anderen niet meer voor. Alle instellingen zijn goed.
  Weet iemand hoe ik dit kan oplossen?

  Danny

  • Edje zegt

   Staat de instelling bij – instellingen – Bediening – Air command aangeschakeld?
   Staat de instelling bij – instellingen – Bediening – S pen goed?
   Heb namelijk meer van dit probleem gelezen, toen lag daar het probleem

  • chris zegt

   Hoopte ik even dat ik om een of andere vage reden de T-Mobile versie had zonder het zelf te weten. Maar nee nog steeds niks….

   Is dit normaal of is er iets mis met mn telefoon?

 10. Arjan zegt

  Om het batterij probleem te verhelpen moet je de applicatie unified deamon helemaal uitschakelen via applicatiebeheer. De weerupdate op het vergrendelscherm werk dan niet meer, maar de batterij gaat dan zeker even lang mee als onder kitkat. Zonder factory reset overigens

 11. Spijkerhard zegt

  Heb ook de Loolipop op mijn Note 3.
  Maar ik heb twee grote problemen:
  Ik ben de settings kwijt! Ben ik nu gek? Als ik op de menu knop druk krijg ik nog drie mogelijkheden (als icons, niet als list): Achtergrond, Widgets en Instellingen startscherm…. Bij het kiezen van die laatste 2 alleen “Overgangseffect en My Magazine.
  Als ik naar wat instructies zoek zie ik her en der dat ik eerst naar Apps moet gaan en dan op het menu drukken, maar dan krijg ik wel een lijst met acht mogelijkheden, maar geen ervan is settings… ik ben gek waarschijnlijk…
  Daarnaast is de communicatie met mijn Gear problematisch. Hij verliest regelmatig contact, moet de bleutooth verbinding regelmatig handmatig activeren, en hij synchroniseert niet meer alles (SMS Meldingen die op de Note gelezen zijn blijven als “ongelezen” bij de meldingen op de Gear staan. Daarboven loopt de update van de Gear manager mis. Een seconde na de download, tijdens het installeren springt het scherm terug. De app blijft om de update vragen….
  Vermoeiend. Ik kan er verder niets over op de fora vinden of op de Samsumg website…

  • Michel zegt

   Settings vind je rechtsboven (het ‘tandwieltje’) als je het notificatiescherm naar beneden in beeld ‘veegt’ 🙂 Verbindingsproblemen met je Gear is lastiger – juist omdát Gear Manager niet wil updaten, denk ik. Waarschijnlijk helpt het om je toestel terug te zetten naar de standaard (fabrieks)instellingen (dan moet je wel eerst een back-up maken van je bestanden, want die gaan dan verloren). Je zou eerst nog kunnen proberen of het helpt als je de cache van de Gear Manager app wist (Instellingen/setting -> tab Algemeen -> Applicatiebeheer -> tab Alles -> zoek in die lijst de Gear Manager app, kies deze en vervolgens Cache legen. Heel misschien dat dit of direct helpt, of er in ieder geval voor zorgt dat je ‘m kunt updaten.

 12. Anja zegt

  Na update lolipop werkt mijn Note 3 echt waardeloos. Hoe zet ik die touchwizard uit permanent. Note 3 werkte voor updaten grandioos nu lijkt het wel een Iphone. ……..

 13. Gerard zegt

  Probleem met Bluetooth connectie met mijn carkit. De connectie met bluetooth carkit valt steeds weg. Iemand hier ook last van? Heeft iemand een oplossing anders dan factoryreset.

  • jacqueline zegt

   Hoi ik heb al sinds begin maart lollypop op mijn note 3 staan en sindsdien geen bluetooth verbinding meer. Heel af en toe en dan weer de melding. Kan niet communiceren. Ik hoop ook dat het probleem gauw wordt opgelost. Samsung zegt dat het met de volgende update opgelost moet zijn.

 14. Monique zegt

  Update uitgevoerd op note3, WAARDELOOS!!! Traag, alles zoooooo slecht leesbaar, traag, bijna niks correspondeert met elkaar, had ik traag al genoemd, spijt, spijt, spijt. Waarom geven ze je niet de keuze? Ben je tevreden, dan ben je toch tevreden als klant

 15. Michaela zegt

  Zijn er nog meer mensen met de Galaxy Note 3 die nog steeds geen update naar Lollipop ontvangen hebben? Ik vind het nu namelijk wel erg lang duren…

  • zegt

   JA ik heb ook nogsteeds geen lolipop 5.0! en KIES geeft ook aan dat ik al de laaste updates heb. Komt het misschien omdat mijn baseband versie N9005XXUGNG1 is?

   • chris zegt

    Bij mj hetzelfde.
    Ook dezelfde versie Lars.

    Toen ik hem kocht was de standaardtaal Portugees.
    Daarom denk ik dat mijn toestel Portugees is.

    Op deze site kun je zien wanneer en welke update de note 3 heeft gehad per land en-of provider±
    http://www.sammobile.com/firmwares/database/SM-N9005/

    Daar hou ik mijn hoop op, dat als deze voor Portugal uitkomt ik hem ook krijg.
    Misschien hebben jullie iets soortgelijks.

 16. John W. zegt

  Per hedenmorgen update ontvangen.
  Werkt tot op heden goed.
  Enige error is het weer op mijn s-cover, geeft constant 0 graden aan.
  Bluetooth werkt nog steeds goed met mijn draadloze koptelefoon.
  Wifi nog steeds stabiel en 4G van T-Mobile ook.

 17. Céline zegt

  Ik ben al jaren een zeer tevreden Samsung gebruiker, maar na de laatste update wil ik mijn samsung note 3 wel tig keer per dag tegen een muur aan diggelen gooien.
  10x per dag moet ik weer mijn wifi aanvinken en 9 van de 10x lukt dat niet en moet ik mijn telefoon opnieuw opstarten.
  Laatst werd ik niet van mijn wekker wakker die ik altijd met mijn tel zet maar van het geluid dat de telefoon uit zichzelf opstarte. ???
  Chrome werkt ook anders, je kan niet meer een tabblad naast je geopende tabblad openen en zoveel makkelijker per tabblad sluiten.
  En dan nog de batterij, die is zo leeg. Op sommige dagen is hij na een half uur al leeg. Wat ik nu moet doen is ook tig keer per dag alle geopende applicaties via de middelste knop sluiten.
  Als ik via Facebook een link open van bv een nieuwssite en sluit die na het gelezen te hebben en ga later naar chrome staat die nog geopend.
  Ik ben in staat om mijn telefoon terug te zetten naar de fabrieks instellingen, maar dan krijg je natuurlijk steeds weer de melding voor een nieuwe update, zucht. Als er niks word gedaan aan die grote fout die er in de laatste update zit? Nooit meer een samsung voor mij.

 18. andre zegt

  ook lollipop heeft veiligheidsproblemen.
  We kregen maanden geleden te horen dat er veiligheids updates zouden komen.
  Sindsdien radiostilte.
  Lijkt me dan ook niet nuttig om met een betaalapp te komen als je de veiligheid niet kunt garanderen

 19. Hans Waardenburg zegt

  Had met de update van mijn Note3 van Kit Kat naar Lollipop bleutooth uitval met VW Phone. Ik kwam er achter dat ik de uit al kon voorkomen door de MP3 speler te activeren. De TD van Samsung kon het niet verhelpen. Na de software update deze week is het probleem opgelost. Eindelijk!

Praat mee