Samsung Galaxy S6 Active zoals verwacht voorlopig alleen VS (maar…?)

Bij wijze van geen verrassing hebben Samsung en de Amerikaanse provider AT&T de Galaxy S6 Active gelanceerd. Van het toestel was in feite alles al bekend, maar een paar toffe details zien we nu bevestigd.

samsung-galaxy-s6-active Samsung Galaxy S6 Active zoals verwacht voorlopig alleen VS (maar...?)

De meeste technische specificaties van de nieuwe Galaxy S6 Active wisten we al, of lieten zich raden: het 5,1 inch QHD scherm is vergelijkbaar met die van de gewone Galaxy S6, en ook de 16 megapixel camera is dezelfde, evenals de processor.

Het grote verschil tussen de S6 en de S6 Active is natuurlijk de behuizing – die van de laatste heeft een een IP68 rating. Dat wil zeggen dat hij stofdicht is, en waterdicht tot een half uur op anderhalve meter diepte. Verder is het toestel dankzij de Mil-STD-810G bestand tegen extreme temperaturen, luchtvochtigheid, schokken en trillingen.

In tegenstelling tot eerdere geruchten is de Galaxy S6 Active toch niet uitgerust met een slot voor een microSD kaartje, noch met een verwisselbare accu. Echter, de batterijcapaciteit is met zijn 3500 mAh meer dan behoorlijk te noemen. De bekende snellaad functie, én de mogelijkheid om draadloos op te laden bleven, ondanks de extra stevige behuizing behouden.

samsung-galaxy-s6-active-activity-zone-app Samsung Galaxy S6 Active zoals verwacht voorlopig alleen VS (maar...?)

Exclusief voor de Galaxy S6 Active – net als vorig jaar voor de Galaxy S5 Active – is de Activity Zone app, waarin alle snufjes die je outdoor gebruikt zijn gebundeld: weer, kompas, luchtdruk, stappenteller, zaklamp, stopwatch en meer.

Voorlopig is het toestel alleen in de VS via de provider AT&T verkrijgbaar. Toch blijven we hoopvol dat de S6 Active later dit jaar ook kan overwaaien naar onze kant van de Atlantische Oceaan. De S5 Active kwam vorig jaar ook pas later naar Europa en Nederland – maar hij kwam uiteindelijk wel.

Hoop jij dat de Galaxy S6 Active ook naar Nederland komt?

Galaxy deal tips

Reacties

 1. Fmc stil zegt

  waarom eerst in Amerika , dit meer robuuster type active kan tegen een stootje.
  Beter betaamt tegen water stof en meer schokbestendig.
  Wanneer komt hij hier in nederland en wat kost deze telefoon..
  Meer duidelijkheid en info.

  Mvg Frans

Praat mee