‘Samsung Galaxy S6 Active krijgt wel microSD slot, verwisselbare accu’

Ten opzichte van zijn voorganger maakt de nieuwe Samsung Galaxy S6 op een aantal vlakken flinke sprongen vooruit. Toch vielen een aantal snufjes van de Galaxy S5 weg: de verwisselbare accu, het slot voor een microSD geheugenuitbreiding, en de waterbestendige behuizing. Mogelijk komen al deze features weer terug in de Galaxy S6 Active.

samsung-galaxy-s5-active-nederland-sm-g870f 'Samsung Galaxy S6 Active krijgt wel microSD slot, verwisselbare accu'

De Galaxy S5 Active, die uiteindelijk pas veel later mondjesmaat in Nederland te koop was

Eerdere geruchten met eenzelfde tintje, worden nu bevestigd door de uitspraken van een Samsung rep die via Reddit de wereld ingeslingerd zijn. Niet alleen werd daar de Galaxy S6 besproken, maar enige details van de Galaxy S6 Active vielen eveneens af te leiden – waaronder dus de bewuste verwisselbare batterij, die een grotere capaciteit heeft, en de terugkeer van het microSD slot.

Uiteraard beschikt een Galaxy S6 Active over een IP67 certificatie, maar mogelijk ‘verdwijnt’ de vingerscanner, en is de camera van een wat minder ambitieus type zonder optische beeldstabilisatie. Wat de overige specificaties betreft zou de S6 Active wel aardig aansluiten bij zijn ‘gewone’ broer.

Toch is het maar de vraag of het de moeite loont te wachten op de S6 Active, als je een S6 wilt met verwisselbare accu en SD optie. Links en rechts zijn namelijk ook geluiden te horen dat deze toestelversie niet naar deze kant van de wereld komt, maar vooral bestemd is voor de VS. Natuurlijk, dat leek met de Galaxy S5 Active ook het geval, en deze kwam uiteindelijk toch ook hier in de winkels. Maar daarop moesten we wel een half jaar wachten. In ieder geval schatten wij de kans klein dat een S6 Active voor – pakweg – de zomer in Nederlandse schappen ligt. Maar zitten er graag naast, natuurlijk 😉 .

(via)

Beste Galaxy S6 deals

Per provider

Los toestel

Praat mee